nfk

Trafikksikkerhetsmidler til Lofoten, Vesterålen og Ofoten

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) gir 5,8 millioner kroner til fysiske tiltak i Vågan, Bø, Lødingen og Narvik. Pengene går til gang- og sykkelvegprosjekter og til å sikre av og å lage trafikksikker... Les mer »
Nordland fylkeskommune

Gratulerer til Henningsvær, Lofoten og Nordland

Det historiske fiskeværet Henningsvær fredes. – Endelig, fantastisk å være i mål med et langt og viktig arbeid, sier fylkesråd Christian Torset. Kongen har i statsråd 14. oktober, fredet Henningsvær kulturmiljø i... Les mer »
fisk sjark lofoten

Henningsvær i Lofoten fredet

I dag vedtok Kongen i statsråd å frede Henningsvær i Vågan kommune. Ordføreren sier at han er fornøyd med utfallet, til tross for at han stemte imot forslaget, melder NRK. Det er... Les mer »
kystverket

Kystverket stenger farleia gjennom Molldøra i Lofoten

På grunn av anleggsarbeid for å utbedre farleia gjennom Molldøra i Nordland, vil farleia være stengt fra 1. oktober. Anleggsarbeidet i Kystverkprosjektet utdyping av Molldøra og Småskallan starter i begynnelsen av oktober... Les mer »
Riksantikvaren

Henningsvær vedtatt fredet av Vågan kommune

Henningsvær er en viktig representant for den store betydningen norsk fiskeri har hatt og fortsatt har i Norge. Historisk sett har Lofotfisket hatt betydning for byggingen av nasjonen, både når det gjelder... Les mer »
speedbåt

Båtskader, grunnstøtinger og påkjørsler – Slik endte båtsesongen i Nordland

Grunnstøtinger, påkjørsler og gjenstander i sjøen står for de fleste skadene på båt meldt Gjensidige denne sommeren. Årets båtsesong går mot slutten, men allerede nå har Gjensidige alene mottatt 2700 skader på... Les mer »
lyd høyttalere radio

Politiet: – Feststøy i Nordland

Politiet rapporterer om en ganske rolig natt, men natten har vært preget av mange meldinger om feststøy. Så mange ganger har politiet har rykket ut til feststøy i Nordland natt til søndag:... Les mer »
svolvær

Norgesferie til tross: Lofoten smittefri i sommer

Lofoten har fått rekordmange turister denne sommeren. Til tross for tusenvis av ferierende nordmenn og utlendinger har turistregionen i nord klart å holde seg smittefri, opplyser NRK. – Med tanke på hvor... Les mer »
svolvær

Nordmenn velger Lofoten i sommerferien

Nordmenn vender blikket innover i eget land etter at myndighetene anbefaler å legge sommerferien innenlands i år. Lofoten seiler opp som en favoritt hos mange, melder Document. I en undersøkelse som er... Les mer »
grønt punkt

Nordlendinger vant 200 000 på å skylle og brette kartong!

Totalt 11 heldige vinnere i Narvik, Bodø, Vågan, Vefsn, Mosjøen, Sørfold, Hadsel, Vestvågøy og Sortland delte på 200 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019.  – Hvert kvartal trekker vi på landsbasis ut 30... Les mer »