Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme

kirken

Kirkerådet har tilsatt Svein Valle som ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. Den nye biskopen presenteres i Bodø domkirke fredag 22. september.

– Samfunnet i dag skriker etter meningsfulle fellesskap, barn og unge sliter med psykiske plager og vi ser voksne lete etter mening. Her har kirka mye å bidra med. Det skal være folk i kirka. Folk trenger kirka og kirka trenger folk.

Det sier Svein Valle som er nytilsatt biskop i bispedømmet som utgjør Nordland fylke. Han er i dag domprost i bispedømmet og tar over stillingen etter Ann Helen Fjeldstad Jusnes.

Les også:  Vil ha flere bedrifter til romfartsindustrien i Nordland

– Jeg er takknemlig for den tilliten jeg nå har fått, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg tror på kirkas prosjekt om å formidle verdier, tro, håp og være en samfunnsaktør. Vi skal bety noe for folk i hele Nordland.

Kristin Gunleiksrud Raaum er leder i Kirkerådet, som har tilsatt Valle som biskop.

– Svein Valle er en strategisk, visjonær og folkelig kirkeleder med evne til å motivere, inspirere og få ting til å skje, sier Raaum.

Les også:  Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

– Han har en variert bakgrunn og ikke minst i årene som studentprest har han arbeidet strategisk med forståelsen av kirken i samfunnet.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.