Tryg vil påby redningsvest i alle fritidsbåter

tryg

Mange ferske båtførere og reiseforbud til utlandet vil bety rekordmange fritidsbåter på vannet denne sommeren.

– Vi frykter tidenes ulykkessommer, med alt for mange omkomne på sjøen i år, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring. Nå vil selskapet påby bruk av redningsvest i alle fritidsbåter.

Seks av ti omkomne fra fritidsbåt i fjor brukte ikke redningsvest.

– Vi mener påbudet om bruk av redningsvest må skjerpes inn, og at det må bli påbudt med bruk av vest i alle båter, sier han.

Les også:  Singel i 2023: Disse trendene bør du få med deg!

Dagens regler påbyr bruk av vest bare for båter under åtte meter.

– Du drukner like godt fra en stor båt som fra en liten. Derfor mener Tryg at det skal være påbudt med vest også dersom du er utendørs i en fritidsbåt på over åtte meter, sier Irgens.

Rekordstort båtsalg
Årets båtsalg har vært rekordstort, og sammen med restriksjoner på nordmenns utenlandsferie er det grunn til å tro at mange vil ta ferie i fritidsbåt denne sommeren. I fjor omkom 29 personer i fritidsbåtulykker i Norge.

Les også:  Nå bør du måke hyttetaket!

– Vi frykter at tallet i år vil bli høyere, sier Irgens.

Han oppfordrer alle som er om bord i fritidsbåt å bruke vest, også der det i dag ikke er påbudt.

– Redningsvest i båt skal være like naturlig som sikkerhetsbelte i bil. Husk også å ta på vest før du går om bord i båten – det er også personer som drukner fra kaier og brygger når de skal om bord i båten sin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.