Svært glad for økt stipend til borteboende elever

nfk

Nylig la regjeringen frem statsbudsjett. Der kom nyheten om at de vil øke stipendet for borteboende elever. – Dette er både gledelig og viktig, sier fylkesrådet for utdanning og kompetanse i Nordland Elin Dahlseng Eide (Ap).

Regjeringen foreslår å øke borteboerstipendet med 57,3 mill. kroner. Borteboerstipendet øker dermed fra 4 979 kroner måneden i 2022-23 til 5 639 kroner måneden.

Mange elever må flytte hjemmefra for å få den videregående opplæringen de ønsker seg. Det å bo borte, gir familien økte utgifter til livsopphold. Vi har sett med bekymring på de høye utgiftene elevene har til bolig og mat i Nordland. Mange opplever særdeles tøffe forhold, sier fylkesråden.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Borteboernes økonomiske situasjon er en særdeles viktig problemstilling i vårt fylke. Det er grunnen til at jeg har jobbet mye med å øke borteboerstipendet det siste året, sier fylkesråd Elin Dahlseng Eide.

Nordland har i overkant av 1800 borteboere med elever i videregående opplæring på 28 skolesteder i fylket. Derfor er nyheten om økt borteboerstipend svært gledelig, avslutter Dahlseng Eide. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.