Stor støtte for fleksible utdanningsløp i Nordland

nfk

– Det er veldig gledelig at en enstemmig fylkesting stiller seg bak at vi skal ha mer fleksible utdanninger i fylket, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

I fylkestingssaken slås det fast at vanlige utdanningsløp er, og skal være, den foretrukne modellen for videregående opplæring.

– Men for de som av ulike årsaker ikke har mulighet til å følge ordinær videregående opplæring, vil skreddersydde løp være viktig. Det er også sånn at gode alternative opplæringsløp kan bidra til å forebygge ungt utenforskap, og økt gjennomføring for alle. Derfor vil fylkesrådet utrede videre hvordan vi kan utforme slike fleksible skoletilbud i framtiden, sier Eide.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Fylkesrådets mål er at all ungdom skal gjennomføre videregående utdanning.

– Vi trenger alle hender og hoder vi har i Nordland,  vi kan ikke akseptere at elever i Nordland faller fra i skolen og havner i utenforskap, fortsetter Eide. Hun er svært glad for å ha med seg et sterkt og samlet fylkesting i arbeidet videre med å realisere visjonen i Nordlandsmodellen om null frafall i videregående skole.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Nordland fylkesting vedtok i samme sak også enstemmig å videreføre Steigenmodellen for videregående utdanning ut skoleåret 2024-2025.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.