Staten har solgt aksjer i Entra

Nærings- og fiskeridepartementet

Den 3. desember 2019 solgte staten 25,6 millioner aksjer i Entra for 3,4 milliarder kroner. Statens eierandel gikk ned fra 22,3 prosent til 8,2 prosent.

– Jeg er godt fornøyd med nedsalget og måten det har skjedd på, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Staten ved Nærings- og fiskeridepartementet har solgt 25,6 millioner aksjer i Entra ASA. Dette tilsvarer 14 prosent av aksjene i selskapet, og staten vil etter dette eie 15 millioner aksjer i Entra ASA, tilsvarende 8,2 prosent av aksjene i selskapet. Salget ble gjort gjennom en auksjonsprosess. Prisen per aksje ble 133 kroner, og staten mottar 3,4 milliarder kroner for aksjene. Kjøperne av aksjene inkluderer omtrent 210 investorer, som er både eksisterende og nye aksjonærer fra Norge og fra utandet.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Entra-aksjen har hatt en god verdiutvikling siden børsnoteringen i 2014 da det kom inn flere eiere.

Stortinget har over flere år fornyet en salgsfullmakt om å kunne selge inntil alle aksjene i Entra, senest i forbindelse med statsbudsjettet for 2019.

– Regjeringens mål er å styrke det private eierskapet i Norge, og der staten ikke har noen grunn til å eie bør vi selge oss ned. Vi har lenge vært tydelig på at vi ikke er langsiktig eier av Entra. Med dette salget legger vi til rette for at en økt andel private aksjonærer kan bidra til den videre utviklingen i Entra, sier Røe Isaksen.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

ABG Sundal Collier ASA, DNB Markets (del av DNB Bank ASA) og Goldman Sachs International har vært finansielle tilretteleggere for Nærings- og fiskeridepartementet ved planleggingen og gjennomføringen av transaksjonen. Wikborg Rein har vært departementets juridiske rådgiver. Som en del av vilkårene ved transaksjonen kan ikke staten selge ytterligere aksjer i Entra ASA i en periode på inntil 90 dager etter gjennomføringen av salget.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.