Ferske Telia-tall: mobildata-rekord i utlandet i sommer

buss iphone

Aldri før har norske mobilkunder brukt mer mobildata i utlandet i løpet av en sommer som i år. Telias tall viser mer enn en dobling i mobildatabruk sammenlignet med før pandemien.

Sverige var mest populære ferieland, fulgt av Danmark og Tyskland, mens det var flest tyskere i Norge i juli.

Nordmenn er på reisefot som aldri før. Etter to somre der de fleste har holdt seg i Norge, var antallet Telia-kunder på ferie i utlandet i juli tilbake på 2019-nivå, med nærmere en million. Men mens vi reiser som før pandemien, brukte vi mer enn dobbelt så mye mobildata i juli 2022 sammenlignet med juli 2019.

Les også:  Påskeferie: Snøskredfaren i Nord kan bli betydelig

– Det er lett å se at nordmenn på reise i utlandet bruker telefonen sin helt som hjemme, og vel så det, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

– Det henger nok sammen med at vi i utlandet bruker mobilen enda mer aktivt, og finner frem på nye og ukjente steder via kartfunksjoner, søker opp restauranttips, deler opplevelser på sosiale medier og sjekker været. Mye trafikk går også til apper som TikTok og Snapchat.

Les også:  Disse nordlendingene logger oftest inn

Telias tall viser dessuten at Sverige er vårt foretrukne ferieland. Her er listen over hvor nordmenn dro i utlandet i juli:

 1. Sverige
 2. Danmark
 3. Tyskland
 4. Spania
 5. Portugal
 6. Italia
 7. Hellas
 8. Frankrike
 9. Finland
 10. Storbritannia

– Vår statistikk viser også at utlendingene er på full fart tilbake til Norge, og i løpet av juli ble det registrert nesten 1,2 millioner besøkende, mot 390 000 i fjor sommer, forteller Kaalen. 

Les også:  Fersk undersøkelse fra HelloFresh: Unge nordmenn foretrekker utenlandsk mat

På listen over utenlandske turister på besøk i Norge i juli ligger tyskere helt øverst:

 1. Tyskland
 2. Sverige
 3. Polen
 4. Storbritannia
 5. Nederland
 6. USA
 7. Danmark
 8. Frankrike
 9. Finland 
 10. Belgia
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.