Stadig bedre 4G-dekning – Men ennå noen hull som må tettes

dekning vinter fjell

Telenors mobilnett er bedre enn noensinne, men fremdeles er det noen dekningshull som må tettes. Dette er konklusjonen etter at dekningsdirektør Bjørn Amundsen de siste sju ukene har kjørt gjennom alle landets fylker og målt kvaliteten i mobilnettet. Det var 25. gangen Amundsen var på dekningsturné. 

Telenor Norge investerer årlig rundt fire milliarder kroner for å sikre god mobil- og bredbåndsdekning. Innen utgangen av 2022 er det over 100 år gamle kobbernettet avviklet. Da er det ekstra viktig at dekningshullene tettes, og at fiber rulles ut for å gi kobberkundene et bedre alternativ enn de har i dag.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Mobilnettet blir stadig viktigere for kundene. De ønsker å være på nett uansett hvor de ferdes. Mobildekning har blitt et være eller ikke være for privatpersoner, næringsliv og offentlig virksomhet.

Derfor har Bjørn Amundsen på jubileumsturneen brukt mye tid på å snakke med ordførere, rådmenn, næringsliv og privatkunder for å få innsikt i hvor mobildekningen må forbedres.

– Vi gjør et kjempeløft for kundene våre når vi erstatter kobbernettet med mobil og fiber. Jeg vet hvor mye den gode gamle fasttelefonen betyr for mange av våre kunder, og da er det viktig at kundene får nye løsninger som er bedre enn de gamle. Vi jobber svært tett opp mot kommunene for å være sikre på at vi bygger dekning på de riktige stedene, sier Amundsen.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

De foreløpige analysene av målingene i høst viser at Bjørn Amundsen hadde svært god 4G-dekning på 88 prosent av den drøyt 15.000 km lange strekningen som ble tilbakelagt. 

– Dette er et tall som inkluderer en rekke ganske øde strekninger og tuneller, og jeg må si meg fornøyd med dette, sier Amundsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.