Slik lager du en perfekt kransekake!

brød og korn

Med 17. mai, konfirmasjon, bryllup og skoleavslutninger utover er det høytid for Festkaker. Nordmenn elsker kaker, og vi har nok alle barndomsminner med overdådige kakebord.

Selve hovedkaken for de virkelig store anledningene er for mange kransekaken. Kransekake til 17. mai og konfirmasjon er midtpunktet på kakebordet. Pyntet med melisglasur, hvite maiblomster og norske flagg.

Slik lager du en nydelig kraneskake:

  1. Kransekake: Skold mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
  2. Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
  3. Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.
  4. Melisglasur: Bland alle ingrediensene til melisglasur godt sammen. Glasuren skal være glatt og blank.
  5. Montering: Sett kransekakeringene oppå hverandre med litt melisglasur som lim mellom ringene. Pynt med hvite maiblomster og norske flagg.
Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Her er ingrediensene:

500 g mandler
500 g melis
3–4 eggehviter
Melisglasur:

180 g melis
1 eggehvite
5 dråper sitronsaft
Pynt:

20 hvite maiblomster
10 norske flagg

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.