Lønnsoppgjøret for LOs medlemmer i sykehusene i havn

lege

En streik på sykehusene ble heldigvis avverget da representanter for arbeidstakerne i sykehusene godtok lønnstilbudet.

Det ble enighet i lønnsoppgjøret mellom arbeidsgiverforeningen Spekter og LO-kommunes medlemmer i sykehusene kvelden mandag 14. mai.

– Dette er et bra resultat for medlemmene. Medlemmene får et tillegg på minst 16 000 kroner for fagarbeidere og ansatte uten krav til formell utdanning. Ledere og de med høyskoleutdanning får et tillegg på minst 3,5 prosent av lønnen. Rammen for oppgjøret holder seg innenfor de som er oppnådd i andre deler av arbeidslivet. Vi har likevel nådd fram med en god profil, og reelle tillegg for medlemmene, sier LO-kommunes forhandlingsleder Odd-Haldgeir Larsen.

Larsen sier seg fornøyd med at partene kom til enighet uten å måtte ta oppgjøret til mekling.

– Det er bra at vi får gode løsninger for medlemmene via forhandlingsveien, jeg tror det styrker tilliten til LO, sier han.

Larsen understreker av mange vil få tillegg høyere enn disse satsene, blant annet fordi minstelønnssatsene er hevet, noe som vil bety mye for mange.

– Jeg er også glad for at minstebeløpene som er nevnt vil gjelde alle, også om de er lønnet over minstelønnen, avslutter Odd-Haldgeir Larsen, leder for LO-kommunes forhandlingsutvalg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.