Skuffet over eldreministeren som forsvant

pensjonistforbundet

Eldreministeren forsvant og statsrådene ble yngre i den nye regjeringen Solberg. Er det et signal om at pensjonister og eldre ikke er så viktige?

– Det kan være en risiko for at saker som angår landets eldre blir nedprioritert, sier leder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet, som er skuffet over at eldreministeren ble fjernet.

– Vi er skuffet over at statsministeren valgte å ikke videreføre eldre- og folkehelseministeren, som ennå ikke hadde fått ro til å finne sin form, med tre forskjellige statsråder på under ett år. Den siste eldreministeren skulle vi hatt vårt første møte med tirsdag, men det ble naturlig nok ikke noe av. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Vi ser fram til å etablere en god dialog med helseministeren, men også øvrige statsråder som har ansvar for å legge til rette for et aldersvennlig samfunn og følge opp reformen Leve hele livet. Dette berører så å si alle politikkområder og statsråder – som finansministeren, arbeids- og sosialministeren, kommunalministeren, digitaliserings- og distriktsministeren, samferdselsministeren og kulturministeren. 

– Vi ser at gjennomsnittsalderen i den nye regjeringen har sunket og nå er rundt 45 år, og håper det ikke vil være til hinder for å ivareta alle aldersgrupper, og da særlig de eldre, som er en sterkt voksende gruppe i samfunnet. Vi lover å stå på videre for å synliggjøre pensjonistenes situasjon og utfordringer, og håper statsrådene vil ta godt imot oss, som landets største interesseorganisasjon for pensjonister og uføre. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.