Skandale: Måtte ta barna ut av skolen etter undervisning om flere kjønn

pdk

Ekteparet Ingelinn Lossius- Skeie og Erik Skeie valgte å holde barna hjemme fra skolen torsdag og fredag forrige uke etter at sønnen på ni år kom hjem og fortalte at læreren hadde undervist klassen om et tredje kjønn, «hen».

– I norsk lovgivning har vi bare to kjønn og vi ønsker ikke at barna skal lære radikal kjønnsideologi i skolen, sier Lossius-Skeie, første vara til Stortinget og styremedlem i Partiet De Kristne i Agder.

Sønnen på ni år hjem fra skolen og fortalte at de hadde sittet i sirkel: «Det var helt forferdelig! De sa at det ikke fantes bare hun og han, men hen, og at gutter og jenter, det er bare utseende!»

Les også:  Ny rapport: 91 selvmordsforsøk ved barnevernsinstitusjoner i 2023

– Dette utsagnet peker mot «født i feil kropp» og dette er stygt å si til et barn, understreker Lossius-Skeie.

– Stortinget har sagt nei til et tredje juridisk kjønn. «Hen» er henlagt. Hvorfor undervises barna da at det finnes et tredje kjønn, spør Lossius-Skeie.

For å markere at de er imot at barna undervises i radikal kjønnsideologi og om et tredje kjønn, mot Stortingets vedtak, valgte de å ta barna ut av skolen og ba rektor ved skolen komme med en forklaring og en beklagelse.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Men det kom ingen beklagelse. Rektor ved Tingsaker skole, Roy Slettene, viser til Kunnskapsløftet 2020 hvor det i naturfag står at det skal være: «…samtale om likheter og forskjeller mellom kjønnene, om kjønnsidentitet og om menneskets reproduksjon.»

Rektor skriver i sitt svar til ekteparet at han støtter lærernes vurdering med hensyn til det som er undervist, og mener dette er i tråd med læreplanverket. «Ønsker man endringer på det, så må dette taes opp som en politisk sak på nasjonalt nivå», skriver han.

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Hva skal vi som foreldre gjøre når rektor sier vi må ta saken opp politisk, en sak som allerede er vedtatt i Stortinget, sier Lossius-Skeie.

Hun har bedt om et møte med rektor og ledelsen ved skolen, et møte som blir førstkommende mandag.

– Det er viktig at vi som foreldre reagerer når undervisningen er slik at barna vil ta skade av den, sier Lossius-Skeie.

Hun får mye støtte på facebook og har også mottatt telefoner fra foreldre som er glade for at hun og mannen tar opp saken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.