Landskamp spilles likevel: Norge reiser til Østerrike

Norges Fotballforbund

Norge kommer til å spille den avsluttende Nations League-kampen mot Østerrike i Wien med en ny tropp på plass.

Søndagens kamp mot Romania ble avlyst, men onsdagens oppgjør mot Østerrike i Wien vil bli spilt. Siden den opprinnelige troppen og støtteapparatet er i karantene, vil laget ledes av U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud. Med unntak av en spiller som har hatt korona, består troppen av spillere i utenlandske klubber.   

–  Til tross for en spesiell inngang gleder jeg meg til å møte spillerne, som i en kaotisk situasjon har respondert med stor velvilje for å hjelpe landslaget i en krevende situasjon. Nå handler det om å forberede seg for å gjøre en god prestasjon mot Østerrike, sier Leif Gunnar Smerud, fungerende landslagssjef.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Det ble opprinnelig jobbet med et opplegg der spillerne skulle reise direkte fra sine respektive land (11 i tallet) til Wien. Det viste seg å være for komplisert når det gjelder innreise fra ulike land til Østerrike, men også på grunn av et mer usikkert testregime. Spillerne reiser derfor alle til Norge og Gardermoen, tar direkte inn på et flyplasshotell med et strengt smittevernregime, testes og reiser tirsdag sammen i charterfly til Wien. Denne ordningen er godkjent av Helsedirektoratet og Helsedepartementet.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Mandag kl 11.00 avholder NFF en pressekonferanse digitalt der troppen og øvrige detaljer blir presentert.

– Dette har vært krevende vurderinger, men vi er nå glade for at kampen kan spilles, både sportslig og av hensyn til våre forpliktelser overfor UEFA og turneringen vi deltar i. Gutta selv og deres klubber har vært meget positive til å stille opp på kort varsel for å få gjennomført denne kampen, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.