Sjokkpriser på strøm: Stor interesse for å produsere egen strøm

strøm

De rekordhøye strømprisene i Norge gir bønder opp mot en halv milliard ekstra i strømregning, ifølge Småbrukarlaget. Dette kan gi fart på omlegging til fornybare energiløsninger på norske gårdsbruk.

Selskapet ENFINI utnytter energien i elver og mindre fossefall til å produsere elektrisitet. De leverer også løsninger med solanlegg og vindturbiner.

Gjennom å utnytte lokale, fornybare ressurser bidrar hvert eneste vannkraftverk til den utviklingen som er ønskelig for å ta vare på planeten vår. Astrid Green, daglig leder i ENFINI insisterer på å gjøre grep nå for å sikre gode levevilkår for generasjonene etter oss, 

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

– Våre målgrupper kan bli selvforsynt med egen strøm, stadfester Green.

– HydroGo turbinen vår utvikles nå med de nyeste teknikker i karbon og komposittmaterialer. Denne innovative løsningen kan øke effektiviteten med opptil 20% sammenlignet med tradisjonelle turbiner, og den kan serieproduseres. Dette reduserer produksjonstiden med 70% og koster mindre sammenlignet med tradisjonelle produksjonsprosesser, legger Green til.

Ragnhild Bjelland-Hanley, prosjektleder i Norges vel har ledet et godt stykke arbeid der hun har snakket med flere bønder og andre fagfolk fra hele landet, og samlet deres kunnskap og erfaringer i en serie med artikler og podcaster. Serien tar for seg ulike teknologier som brukes i anlegg for fornybar energiproduksjon som solceller, vannkraftverk, vindturbin, batteriløsninger mm.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Vi ønsket å skape en ressurs for bønder som ønsker å lære og vite mer om fornybar strømproduksjon, sier prosjektleder Ragnhild Bjelland-Hanley. 

Bøndene forteller hvordan prosessen har vært, både på godt og vondt, med å etablere produksjon av fornybar energi på gården. I hver artikkel får du også deres beste tips for å unngå fallgruvene.

– Vi vil gjerne at flere bønder skal få mer kunnskap om å benytte gårdens ressurser til fornybar strømproduksjon og applauderer denne artikkelserien med eksempler og erfaringer. Den kan være til stor nytte for de som vurderer å produsere sin egen strøm og  gi fart på omlegging til fornybare energiløsninger på norske gårdsbruk, avslutter Green.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.