MUSIKK: Erlend Viken sliper albumet «Sastrugi»

grappa

Erlend Viken stammer fra Oppdal- en historisk snøsikker bygd i Trøndelag. Albumet «Sastrugi» er først og fremst en hyllest til vinteren, men også et uttrykk for bekymring for at vinteren er i endring. 

Han har komponert et slående og personlig verk om vinteren,  framført sammen med et stjernelag av musikere. Frida Ånnevik har bidratt med to tekster, sunget av Ellen Andrea Wang og Marius Graff. Erlend er en av Norges mest meritterte folkemusikere og har de siste årene satset på sin trio Erlend Viken Trio, som tar folkemusikken utenfor boksen og viser et sterkt behov for utforskertrang.

Les også:  Ny spillebok for nordsamiske salmer

Dette albumet understreker utforskertrangen ytterligere, vinterens ulike faser fra det vare til det sterkt rytmiske, gjennom et verk hvor folkemusikkens særegne trekk innhylles i medmusikernes bakgrunn i jazz og pop.

«Hver gang vi møtes»-aktuelle Frida Ånnevik har bidratt med to tekster på albumet og Tuva Syvertsen er gjesteartist på sporet «Pudder».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.