Senterpartiets Willfred Nordlund fra Nordland ny leder av Næringskomitéen på Stortinget

senterpartiet

Nordlund ble valgt inn på Stortinget som fast møtende representant for første gang i 2017, og ble gjenvalgt ved årets valg. Han var også vararepresentant fra 2009 til 2017.

− Jeg ser fram til å ta fatt på vervet og å jobbe sammen med resten av komitéen, Stortinget og regjeringen for å sikre og utvikle arbeidsplasser i bygd og by, nasjonalt eierskap og bærekraftig norsk matproduksjon og en fremtidsrettet industri, sier Willfred Nordlund. 

Les også:  Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

Nordlund er utdannet innen kokkefaget, turisme og markedsføring. Han har vært innom yrker som drosjesjåfør, avløser og økonomileder for et TV- og produksjonsselskap.

− Vi skal utvikle næringslivet gjennom å blant annet forenkle skjemaveldet norske virksomheter møter og styrke vekstfremmende ordninger. Hurdalsplattformen er tydelig på dette, og at vi skal bruke musklene i staten til å utvikle ny norsk grønn industri. Næringskomitéen blir en viktig arena for å danne flertall i Stortinget om saker som kan forbedre den norske handelsbalansen, sier Nordlund.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Nordlund får med seg partifellene Jenny Klinge fra Møre og Romsdal og Per Olav Tyldum fra Nord-Trøndelag i Næringskomitéen. Senterpartiets Geir Pollestad var leder for Næringskomitéen i forrige Stortingsperiode.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.