MGP delfinale Nord-Norge 2020: – Finalebilletten står mellom Elin og Liza

musikk live

I kveld går den siste delfinalen i Melodi Grand Prix av stabelen, og det er den nordligste delen av landet vårt som til slutt skal bestemme sin representant til finalen i Trondheim neste helg.

Før kveldens delfinale viser oddsen at det kan bli en svært jevn kamp om hvem som stikker av med den siste finalebilletten. Carl Henrik Tuwezen, markedssjef i Betsson, forteller i en pressemelding at spillselskapet tror det vil stå mellom Elin and the Woods og Liza Vassilieva:

– Våre oddssettere mener at disse to skiller seg ut som de klart sterkeste bidragene i denne semifinalen. «We Are As One» er den låten som best speiler den kulturelle arven til landsdelen, og ville vært en strålende representant for Nord-Norge i finalen. Robin Lynch har produsert en tung, etnisk-inspirert elektronika-låt som vi mener har gode muligheter både til å vinne denne delfinalen, og potensielt også hovedfinalen, sier Tuwezen, før han fortsetter:

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

– Men den møter sterk konkurranse fra «I Am Gay». Låten har et helt annet lydbilde enn «We Are As One», så her vil nok folkets smak avgjøre. Lizas låt er mer en klassisk popsang med bra tempo og en catchy melodi. Budskapet er også et som kan gjøre det veldig bra i MGP-sammenheng. Vi mener altså at finalebilletten står mellom Elin og Liza, og vi tror det kan komme til å bli en thriller. Alle som har planer om å følge programmet får håpe de ikke havner i samme duell til å begynne med. Da kan hele semifinalen ende opp med å bli et antiklimaks, sier markedssjefen.

I skrivende stund er det Liza Vassilievas «I Am Gay» som er en liten favoritt på oddsen. Sangen har 2,00 i odds på å gå til finalen, mens «We Are As One» følger like bak med 2,25 i odds.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Oddsen på at Kevin Boine skal gå til topps er satt til 5,00. «Stæm på mæ» blir med det vurdert som en liten outsider, men klart svakere enn de to andre nevnte bidragene. Tuwezen forteller at Boine sannsynligvis ville gått til finalen, om utlendingene fikk bestemme:

– Vi får inn oddsspill fra hele Europa på Melodi Grand Prix, og blant oddsspillerne utenfor Norge er det faktisk Boine som har den klart mest populære låten. Oddsspillerne tipper vanligvis på sin favorittlåt, og det betyr i så fall at de mener «Stæm på mæ» er den beste sangen i denne delfinalen, forteller Tuwezen.

Likevel mener altså Betsson at sjansene for en finaleplass for tanaværingen er dårlige, og Tuwezen har en forklaring på hvorfor de mener Boine ikke går til finalen i Trondheim:

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

– Jeg tror alle må innrømme at «Stæm på mæ» er en utrolig fengende sang. Den har alle forutsetninger for å bli en vinner på fest, og det er nok dette utlendingene har falt for. Dessverre for Kevin, så tror vi at teksten i låten gjør at det norske folk velger den bort. Det er jo ironisk at en låt som handler om å gi langfingeren til Janteloven ender opp med å bli felt av nettopp Janteloven, sier Betsson-sjefen. 

Siste deltaker i semifinalen Jenny Jensen. Så hva sier Betsson om hennes sjanser?

– Hun er det ingen som tror på. Verken våre oddsspillere eller oddssettere. Vi får takke henne for oppmøtet, ler Tuwezen. 

Jenny Jensens bidrag «Mr. Happy» har 10,00 i odds på å gå til finalen. Det er desidert høyest av de fire bidragene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.