Secret Garden slipper nytt samlealbum 25. mai

universal

Snart kommer den første samleplaten med Secret Garden siden «Dreamcatcher» fra 2000. «You Raise Me Up – The Collection» kommer 25. mai og spenner over duoens utgivelser fra 2001 til idag.

Fans kan glede seg over et gjensyn med favoritter som «Nocturne», «You Raise Me Up» og «Song From A Secret Garden» i helt nye og tidligere uutgitte versjoner. «You Raise Me Up featuring Johnny Logan» er allerede ute nå.

Secret Garden har trollbundet lyttere i over to tiår. Den norsk irske duoen bestående av Rolf Løvland og Fionnuala Sherry har solgt til sammen 4,7 millioner plater verden over og kan skilte med hele 113 platina- og 25 gulltroféer. «You Raise Me Up – The Collection» er et resultat av magien som oppstår når Løvlands komposisjoner og Sherrys fiolinspill møtes. På albumet finner vi blant annet «Nocturne» som Secret Garden vant Eurovision Song Contest med i 1995. Ikke minst finner vi «You Raise Me Up» – en låt som i dag finnes i over 1000 versjoner og på 40 språk.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Siden debutalbumet i 1995, «Songs From A Secret Garden», har musikken spredt seg sakte men sikkert rundt i verden. Secret Garden har samarbeidet med en imponerende rekke artister, blant annet Barbra Streisand som la vokal og tekst på låten «Heartstrings» og sang den i bryllupet sitt. Vokalversjonen «I’ve Dreamed Of You” ble en hit i 1998.

Albumet byr også på ikoniske «You Raise Me Up» i sin originale versjon fra 2001 med Johnny Logan. Han er den eneste som noen gang har vunnet Eurovision tre ganger, og var den opprinnelige vokalisten på denne låten. Versjonen med Johnny Logan ble ikke brukt den gang og Løvland sier selv at han har ventet på den perfekte anledning til å hente låten fram igjen, og at øyeblikket endelig er her. «You Raise Me Up» har gått seiersrunden verden over og blitt sunget av blant andre Josh Groban og Westlife. I tiåret 2000 til 2010 var det den låten i verden det ble laget flest coverversjoner av med et samlet salg på over 100 millioner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.