Salget av lavprisprodukter øker kraftig

bro

Handelsbransjen forbereder seg på lavere omsetning, særlig innen dagligvarehandelen. De få selskapene som likevel tror på vekst, gjør det først og fremst på grunn av økt salg av lavprisprodukter. Stadig flere kunder velger rimeligere produkter, og bransjen ser en tydelig trend hvor kundene er langt mer prisbevisste enn før.

– Alle piler peker i retning av at langt flere i år vil feire lavprisjul, hvor de har valgt de rimeligste alternativene i butikken, sier Kjell-Fredrik Kristiansen, bransjeleder for handel i BDO. – Dette gjelder både de varene som finner veien til matbordet, og de du finner under juletreet.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Det er økt rente og høyere levekostnader som fører til at norske forbrukere oftere ser på prislappen. Selskapene på sin side venter lavere omsetning som følge av den reduserte kjøpekraften. Dette kommer frem i resultatene fra årets Handelsundersøkelse, hvor rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO har innhentet svar fra 200 CFOer i norske handelsvirksomheter.

Det siste året har salget av lavprisprodukter for alvor skutt fart, og det ser også ut til at det er disse produktene forbrukeren vil velge i tiden fremover.

– Kundene er absolutt mest prisbevisste når de handler matvarer, noe vi ser at dagligvarebransjen tar på alvor, sier Kristiansen. – Her har utvalget av lavprisprodukter eksplodert, og butikkene er flinke til å se kundenes behov og gi gode tilbud.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

Han trekker frem at det også i tiden fremover vil være viktig å legge til rette for et bredt og godt utvalg av lavprisprodukter, både for å møte kundenes behov og øke salg og markedsandeler. 

Under pandemien fikk netthandelen et stort oppsving, men denne veksten har nå avtatt. Likevel viser det seg at nettbutikker fortsatt er det viktigste utstillingsvinduet, ettersom åtte av ti kunder undersøker produkter på nett før de kjøper det i butikken. Årets Handelsundersøkelse viser at mange av virksomhetene har tro på omsetningsvekst i nettbutikkene fremover.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

– Når flere satser på nettsalg og ønsker å øke omsetningen der, stiller det stadig høyere krav til IT-sikkerheten, forklarer Lasse Andersen, revisjonspartner for handel i BDO.

Han advarer også mot at for få handelsvirksomheter har fått på plass gode beredskapsplaner, til tross for at frykten for uønskede hendelser er høy.

– Her har bransjen en jobb å gjøre, utfordrer Andersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.