ANNONSE: Hvordan lages parfyme?

Har du noen gang lurt på hvordan parfyme lages? Det er en komplisert prosess som starter med å høste blomster og utvinne oljene deres. Dette blogginnlegget tar deg gjennom hele prosessen med å lage parfyme, fra start til slutt. 

Vi vil også diskutere noen av de mest populære ingrediensene som brukes i parfyme i dag. Så hvis du er nysgjerrig på hvordan dette duftende produktet er laget, les videre.

Høsting av blomster

Det første trinnet i å lage parfyme er å høste blomster. Dette kan gjøres for hånd eller med maskin. Når blomstene er høstet, må de behandles. Kronbladene fjernes og oljen trekkes ut av blomstene. Dette kan gjøres med en rekke metoder, for eksempel destillasjon, ekspresjon eller enfleurage.

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

Produksjon av parfyme

Når oljen er ekstrahert, er det på tide å begynne å lage parfymen. Parfyme består av tre grunnleggende ingredienser: essensielle oljer, bæreroljer og vann. Eteriske oljer er ekstrakter fra planter som har en sterk duft. 

Carrier oljer er vegetabilske oljer som brukes til å fortynne de essensielle oljene. Vann tilsettes for å hjelpe til med å løse opp de essensielle oljene og lage en flytende blanding.

Forholdet mellom essensielle oljer og bæreroljer varierer avhengig av hvilken type parfyme som lages. Imidlertid inneholder de fleste parfymer omtrent 20-30 % eteriske oljer. Resten av blandingen består av bæreroljer og vann.

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

Parfymekonsentrasjoner

Det er tre forskjellige typer konsentrasjoner for parfyme: eau de cologne, eau de toilette og parfum.

Eau de cologne inneholder omtrent to til fire prosent essensielle oljer og er den letteste konsentrasjonen. Det brukes vanligvis som en forfriskende sprut eller spray på huden din.

Eau de toilette inneholder mellom fire og åtte prosent eteriske oljer og er litt sterkere enn eau de cologne. Den brukes vanligvis som en kroppsspray eller for å friske opp håret ditt.

Parfyme inneholder mellom åtte og 15 prosent eteriske oljer og er den sterkeste konsentrasjonen. Den brukes vanligvis som parfyme eller cologne.

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

Ingredienser i moderne parfymer

Det er mange forskjellige ingredienser som kan brukes i moderne parfymer. Noen av de mest populære ingrediensene inkluderer:

– blomsterdufter, som rose, sjasmin, lavendel og liljekonvall

– treaktige dufter, som sandeltre, sedertre og patchouli

– sitrusdufter, som sitron, appelsin, grapefrukt og lime

– krydderdufter, som kanel, ingefær og sort pepper

– søte dufter, som vanilje, karamell og sjokolade

– blomster-/treaktige dufter, som rosentre og geranium

Som du kan se, er det mange forskjellige ingredienser som kan brukes i parfymer. Dette gjør det til et veldig allsidig produkt som kan skreddersys til dine egne individuelle preferanser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.