Resultat- og volumnedgang for TINE

melk

Trenden med volumnedgang i de store meierikategoriene søtmelk, matlagingsprodukter og ost fortsatte i årets første tertial. Driftsresultatet ble 327 millioner kroner. Det er 141 millioner kroner lavere enn for samme periode i fjor.

Høy melkeinngang og med tilhørende økte kostnader, bidro også til et svakere resultat enn i 1. tertial i fjor. Driftssinntektene for TINE Gruppa i 1. tertial  var 7639 millioner kroner.  

– Vi konstaterer store volumutfordringer og betydelig resultatnedgang i vår kjernevirksomhet. Vi arbeider derfor sammen med våre kunder med å snu utviklingen gjennom innovasjoner og konsepter som skal sikre verdiøkning både for dem og oss. Vi fortsetter også effektiviseringsarbeidet i hele verdikjeden for å redusere kostnadsnivået, sier konsernsjef Gunnar Hovland i en kommentar til resultatet.  

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

TINE jobber kontinuerlig med forbedringer på både drifts- og organisasjonsområdet. I første tertial 2019 var det forbedringseffekter i driften på 90 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2018. Effektene knytter seg til drifts- og prosessforbedringer samt innkjøpseffekter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.