Regjeringen satser på Andøya Space

uit

Regjeringen ønsker å satse på romindustrien. To viktige initiativ for å møte ambisjonene er å etablere et nasjonalt senter for jordobservasjon i Tromsø og et nasjonalt innovasjonssenter for rombasert virksomhet på Andøya.

Onsdag 26. januar signerer UiT Norges arktiske universitet og Andøya Space en samarbeidsavtale som en del av dette arbeidet.

Gjennom Hurdalsplattformen har regjeringen sagt at de ønsker å legge til rette for en komplett norsk industriell verdikjede for rombasert infrastruktur og tjenester for småsatellitter. Regjeringen ønsker å satse på romindustrien, blant annet gjennom aksen Andøy – Narvik – Tromsø –Svalbard.  

Les også:  Vil bygge utviklingsarena for Forsvaret i Bjerkvik

To viktige initiativ for å møte ambisjonene i Hurdalsplattformen er å etablere et nasjonalt senter for jordobservasjon i Tromsø og et nasjonalt innovasjonssenter for rombasert virksomhet på Andøya. Videre er det viktig å utnytte næringspotensialet i at Andøya Spaceport nå realiseres. 

I forlengelsen av dette signerer UiT Norges arktiske universitet og Andøya Space en samarbeidsavtale onsdag 26. januar. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.