Regjeringen med nullvisjon mot drukning

Nærings- og fiskeridepartementet

– Hvert år omkommer mange som følge av drukning. Dette er noe regjeringen ser alvorlig på. Derfor tar vi nå grep og vedtar en nullvisjon om ingen omkomne som følge av drukningsulykker. Ett liv tapt til drukning er ett for mye, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Så langt i år har 53 personer druknet i Norge, viser tall fra Redningsselskapet. Det er seks flere enn på samme tid i fjor. 14 personer omkom i drukningsulykker i juli.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Antallet drukningsulykker er for høyt og det er alvorlig. Mine tanker går til de som har opplevd en ufattelig tragedie. Arbeidet med drukningsforebygging er viktig for regjeringen og for meg personlig, sier fiskeri- og havminister Skjæran.

Regjeringen etablerer nå en nullvisjon mot drukningsulykker på fritidsområdet. Fra før har regjeringen etablert en nullvisjon om ingen omkomne eller hardt skadde på sjøen fra fritids- og yrkesfartøy.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Nullvisjonen skal følges av en handlingsplan. Vi må få til en samlet nasjonal innsats mot drukningsulykker og økt bevissthet om forebygging. Det er mange flinke aktører som gjør mye bra arbeid på dette feltet, og jeg ser frem til å få gode innspill i det videre arbeidet, sier fiskeri- og havministeren.

Drukning skjer under bading, i forbindelse med ferdsel på utrygg is, etter fall fra båt eller land. Ansvaret for drukningsforebygging generelt er spredt mellom ulike departement, som sammen skal utarbeid en handlingsplan. Nærings- og fiskeridepartementet koordinerer dette arbeidet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.