Rapp Bomek i Bodø leverer sikkerhetsglass til Regjeringskvartalet

Glass og Fasadeforeningen

Modum Glassindustri er blant Norges ledende produsenter av sikkerhetsglass. Gjennom et partnerskap med Rapp Bomek i Bodø skal glassprodusenten levere sikringsprodukter til Regjeringskvartalet.

– Norsk kvalitet når opp i konkurranse med hele Europa, sier daglig leder i Modum Glassindustri, Henning Austad.

Modum Glassindustri AS ble etablert i Modum kommune helt tilbake i 1949. Bedriften har gjennom årene tilegnet seg høy kompetanse innen produksjon og bearbeiding av glass. Produktspekteret spenner vidt, men likhetstrekket er at de aller fleste produktene som ruller ut fra fabrikken er basert på laminert glass. Egenproduserte laminerte sikkerhetsglass med motstand mot innbrudd, brann, eksplosjoner og prosjektiler.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

– Vår avtale om å levere sikkerhetsglass til Regjeringskvartalet har sin bakgrunn fra et tidligere samarbeid med Rapp Bomek AS. Toten-bedriften trengte en partner til å utvikle komplette sikringsløsninger til prosjektet og spurte oss om vi ville være med å utvikle produkter og løsninger, sier Henning Austad.

Moderne vindusruter kan ha mange funksjoner. Isolasjon, soldemping, lyddemping, antirefleks er noen eksempler. Legger vi til sikring får glassproduktet en kompleks oppbygging, som ingen egentlig ser.

– Vi har levert mye avansert sikkerhetsglass til offshore-industrien opp gjennom årene. Opparbeidet erfaring bruker vi på å utvikle produkter til andre type prosjekter. Den største utfordringen er nettopp å sikre at alle glassets funksjoner fungere samtidig og hvordan klare å lage et stabilt produkt. Gjennom omfattende tester, sammen med Sintef, i egen fabrikk finner vi til slutt løsningene vi skal levere. Vår lokale tilstedeværelse og deltakelse i produktutviklingen, samt oppføling av etter markedet, gir også viktige fortrinn for kundene, sier Austad.

Les også:  Bodømarka har nå perfekte skiløyper

Rapp Bomek AS er altså Modum Glassindustri sin kunde og partner i prosjektet. Selskapet har sin opprinnelse i fusjonen mellom Rapp Pyrotec på Kapp og BoMek i Bodø. I fjor ble sikkerhetsleverandøren Milsec også en del av Rapp Bomek AS. Blant mye annet skal Rapp Bomek AS levere vinduer i forskjellige sikkerhetsklasser.

– Modum Glassindustri AS er gull verd for oss når vi utvikler disse produktene. I tillegg til kompetanse opplever vi en innovativ tilnærming og stå på vilje. Vi hadde ikke fått denne leveransen uten det tverrfaglige samarbeidete mellom oss, Modum og ikke minst Sintef, sier Roger Hjemberg, utviklingsansvarlig i Rapp Bomek AS.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.