Procon Digital dropper klimakvoter: Planter klimaskog i Norge

hagl

– Vi valgte å plante klimaskog i Norge i stedet for å kjøpe klimakvoter vi ikke helt vet hvor havner. I tillegg til å bidra til et bedre miljø bidrar vi til det lokale næringslivet samtidig som vi er klimanøytral, uttaler adm.dir. Tor-Arne Lie Jensen i Procon Digital.

Procon Digital ble i april i år sertifisert som Miljøfyrtårn, og har fulgt dette tett opp som en videreføring av miljøarbeidet forut for miljøsertifiseringen. Som et resultat av dette har selskapet nå plantet egen klimaskog i Hjelmeland kommune i samarbeid med firmaet Trefadder AS i Haugesund.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

Å plante en egen klimaskog i Norge er et konkret miljøtiltak der man er garantert resultat da trær aktivt bidrar til CO2-fangst for et bedre miljø. Selskapets alternativ var å kjøpe klimakvoter, men bestemte seg for å ville ha kontroll på hvor pengene faktisk havner.

– Da var det enkelt å ta en beslutning om å plante vår egen klimaskog i Norge, da vi syns at å kjøpe klimakvoter blir litt som å kjøpe seg avlat. Vi er konkrete i vår handlemåte, med konkrete og garanterte resultater for miljøet, fortsetter Jensen.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Norskeide Procon Digital har i mange år utviklet selvbetjeningsløsninger på digitale infokiosker plassert der folk ferdes, rettet mot primært kommuner, banker, helsevesen og en rekke andre bransjer. 

Selskapets skyløsninger og digitale infokiosker er noe av de mest miljørettede produkter og løsninger man kan få, og der løsningene daglig brukes av mange tusen mennesker. Samtidig økes effektiviteten hos selskapets kunder. Procon Digital overleverer også i disse dager et stort prosjekt til Statens vegvesen for digitalt mottak av deres besøkende på deres kontorer over hele landet.

Les også:  Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

– Vi opplever at kommunal sektor ofte glemmer å stille miljøkrav til sine leverandører av bl.a. IT-løsninger. Vi mener at det bør være et minimumskrav å være miljøsertifisert, og ikke bare kjøpe klimakvoter. Vi etterlyser derfor en sterkere fokus på dette fra kommunene, og her har kommuner mye å lære fra næringslivet, sier Jensen som selv har vært kommunestyrepolitiker siden 2007.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.