Polsk interesse for fremtidens mikrokraftverk utviklet i Norge

vannkraft

Selskapet ENFINI vil utnytte energien i elver og mindre fossefall til å produsere elektrisitet i hele verden. Testen som er gjort på Vannkraftlaboratoriet ved NTNU skal nå danne grunnlag for å installere mikrokraftverk som kan serieproduseres og redusere produksjonstid og kostnader.

Det er stor interesse fra det polske markedet og ENFINI presenteres i den siste utgaven av det polske vannkraftmagasinet «Energetyka Wodna».  

“Energetyka Wodna” er er et landsdekkende magasin i Polen som omtaler saker  knyttet til energi og vannforvaltning og som samler og formidler stoff om vannkraftbransjen.

Magasinet er utgitt av den polske foreningen for vannkraftutvikling (TRMEW), den eldste ideelle organisasjonen fra RES-sektoren i Polen.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

– HydroGo turbinen vår utvikles nå med de nyeste teknikker i karbon og komposittmaterialer. Denne innovative løsningen kan øke effektiviteten med opptil 20% sammenlignet med tradisjonelle turbiner, og den kan serieproduseres. Dette reduserer produksjonstiden med 70% og koster 50% mindre sammenlignet med tradisjonelle produksjonsprosesser, sier Reidar Vestby, Drift- og produksjonssjef i Enfini. Vestby har over flere år jobbet inn mot det polske markedet og kjenner både den polske småkraftforeningen og aktører i Polen godt.  Vi samarbeider også med Innovasjon Norges kontor i Polen. De åpner dører for oss og besitter et nettverk som er svært nyttig, legger Vestby til.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

For å klare en ekspansjon på det polske markedet samt flere markeder internasjonalt jobber ENFINI med en kapitalutvidelse for å muliggjøre en vekst.

– ENFINI bidrar til det grønne skiftet i praksis og rekrutterer nå investorer over hele landet. Jeg er sikker på at investorer blir mer og mer bevisst på hva de investerer i. Nå er det ren energi, grønne løsninger og bærekraft som gjelder konstaterer Vestby.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Emisjonen på folkeinvest.no er åpen til 12. august kl.18:00. Allerede har selskapet over 114 investorer som har gått inn med nærmere over 1.8 millioner kroner. 

– ENFINI vil bruke 2020 og 2021 til å sette opp to demonstrasjonsanlegg i Norge og få et godt fotfeste i definerte markeder globalt. En positiv kontantstrøm vil kunne påregnes i løpet av 2023. Konseptet er skalerbart, og vil deretter kunne oppnå en betydelig vekst og svært god lønnsomhet, avslutter Vestby.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.