Ost og kjeks hedret av Matmerk

matmerk

Fire lokalmatprodukter mottok Spesialitet-merket for unik smak på Matmerks 10-årsjubileum. Jørn Martinsen og Ruth Kylland Martinsen, fra Tjamsland Gård på Birkeland mottok Spesialitet-merket for ostene «Rosalita» og «Rødlind». Begge lagd på økologisk melk fra egne kyr.

Bjørnar Amdahl fra Hesnes Kjøkken i Grimstad fikk Spesialitet-merket for «Rugkjeks med timian» og «Havrekjeks». Begge bakt på norsk korn, fra Holli og Kvelde møller og med salt fra North Sea Saltworks på Gossen.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Noen lokalmatprodusenter er litt modigere enn andre. Hesnes Kjøkken og Tjamsland Gård er to av disse. Vi er stolte av å ønske dem velkommen på Matmerk-laget, sa styreleder i Matmerk, Håkon Mageli.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

– Kjempegøy, vi har hatt som mål å produsere få produkter av høy kvalitet helt fra vi startet for tre år siden. Det å få Spesialitet-merket, er som å få en medalje, og er et viktig mål for oss. Dette setter en standard vi er stolte av å ha nådd, sier Jørn og Ruth Martinsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.