Dette søkte vi mest etter på Finn.no i 2017

finn

Vi nordmenn elsker å kjøpe ting på nettet, også brukte ting. Og mange bruker Finn.no for å gjøre et kupp eller finne en jobb. Finn.no har hatt opptil 6,3 millioner unike besøkende i uken i løpet av 2017.

Finn.no har laget en oversikt over hva vi søker mest på. Mens sofa, småbruk og sykkel fortsatt er blant de mest brukte og mest stabile søkeordene på Finn.no, har campingvogn klatret tre pallplasser siden i fjor og gått forbi både hybrid, Tesla og innbytte som det mest populære bilrelaterte søkeordet.

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

– Det er ikke overraskende at sofa og småbruk fortsatt topper listen over mest brukte søkeord på Finn.no, også i året som har gått. Småbruk representerer jo drømmeren i oss, mens sofa kommer som et resultat av nordmenns interesse for oppussing og utskiftning av møbler, sier Kristine Eia Kirkholm, PR- og informasjonsansvarlig i Finn.no.

På topplisten for Finn.no torget finner vi sofa, etterfulgt av sykkel, hagemøbler og spisebord. Mens de to første holder samme plassering som fjoråret, har både hagemøbler og spisebord klatret henholdsvis to og fem plasser opp fra 2016. Fire av søkeordene på topp ti er møbelrelaterte, deriblant kommode, som er nykommer på listen sammen med kjøkken.

Les også:  Enighet i lønnsoppgjøret for hotell- og restaurantbransjen

Merkene Louis Vuitton, iPhone 6 og Rolex har falt litt på listene (ligger på henholdsvis sjette, niende og tiendeplass), men er fortsatt på topp ti-listen og viser at mange bruker Finn.no til å finne drømmeproduktene sine. TV holder seg stabilt fra i fjor.

– Andre ting, som sportsutstyr, er mer sesongbetont. Det vi ser er at søkene spenner bredt, og det er mange morsomme, fine og rare ting som søkes etter, avslutter Kristine Eia Kirkholm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.