ANNONSE: Bli en smartere internettbruker

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold.

Internett har blitt en så stor del av hverdagen vår at vi ikke klarer oss uten. Det aller meste vi foretar oss i hverdagen har med internett å gjøre, noe som for mange kan by på en rekke ulike utfordringer. For dagens unge kan det handle om negativ påvirkning, mens for de eldre handler det om å henge med i svingene. Uansett hva dine problemer er, så gir vi deg i denne artikkelen våre beste tips til å bli en smartere internettbruker.

En verden av seriøse og useriøse aktører

I dag benytter vi oss i mindre grad av fysiske butikker og tjenester enn før. Vi handler i nettbutikk, og google er vår venn når vi skal finne det beste stedet å kjøpe vårt nye favorittprodukt. Men med dette følger også mange useriøse aktører. Så hvordan vet man hva man skal se etter for å se om en nettbutikk er til å stole på?

  • Sjekk domenet på nettbutikken om det virker seriøst
  • Hvor holder nettbutikken til?
  • Se på sider som Trustpilot og sosiale medier for å se andres erfaringer
  • Legg merke til språket, virker det seriøst eller er det dårlig oversatt?
  • Er tilbudet for godt til å være sant?

Sånn unngår du svindel

Svindel på internett blir også mer og mer intelligent, og det er viktig å holde øynene åpne. Plutselig kan det være et virus, eller en svindler som prøver å få personlig informasjon. Får du en SMS eller mail, bør avsenderen være det første du ser på. Domenet på mailadressen, altså det som er etter alfakrøll, bør være bedriftens nettadresse. Får du en mail fra noen som for eksempel utgir seg for å være Nordea, bør mailadressen slutte på @nordea.no.

Gi heller aldri personlig informasjon med mindre du er sikker på at avsenderen er den de utgir seg for. Det er bedre å ringe kundeservice for å dobbeltsjekke, enn å ta sjansen.

Bruk sosiale medier riktig

Sosiale medier har gjort enklere å holde kontakten med venner og familie. Man kan følge med på de i nettverket sitt, eller forbilder og kjendiser man interesserer seg for. Men sosiale medier er også en kilde til mye negativ påvirkning som kroppspress og kjøpepress.

Blir man lett påvirket av såkalte forbilder på internett, bør man avfølge disse. Sosiale medier har gjerne algoritmer som eksponerer deg for det du bruker mest tid på, og jo mer av de negative påvirkerne du blokkerer ut, jo mindre vil du bli eksponert for de.

Internett er et fantastisk sted å tilegne seg informasjon, kunnskap, holde kontakt og knytte nye bekjentskaper. Men bruk det fornuftig, og bli en smartere internettbruker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.