Coronaviruset: Dette dekker reiseforsikringen

virus

ituasjonen rundt spredningen av coronaviruset er både uavklart og uoversiktlig, og Norges største reiseforsikringsselskap følger utviklingen tett.

Blant annet dekkes utgifter i inntil 14 dager dersom lokale myndigheter plutselig holder tilbake gjester og gir dem karantene/utreiseforbud.

Etter at coronaviruset ble påvist i Italia, og etter hvert Østerrike, Sveits, Kroatia, Hellas og Frankrike, har Europeiske Reiseforsikring merket en klar økning i antallet henvendelser.

– De siste dagene har våre rådgivere fått rundt 100 henvendelser daglig. Til sammenligning hadde vi ca. 200 henvendelser den første måneden, før viruset ble påvist i Europa. Det er tydelig at folk føler dette litt tettere på kroppen nå, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

Les også:  Nå får Sortlandsbrua nytt lys

De fleste henvendelsene dreier seg om hva man risikerer økonomisk ved å reise til utlandet nå, og hva reiseforsikringen dekker og ikke.

– Vi har også hjulpet noen titalls kunder med ombookinger av fly, istedenfor avbestilling, men stort sett er det rådgivning det er snakk om. Vi forholder oss til UDs reiseråd, og kan ikke fortelle folk om de skal reise eller ikke. Dette er en vurdering folk må gjøre selv, fortsetter Handeland.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Mange nordmenn er naturlig nok bekymret for å kunne bli satt i karantene.

– Dersom lokale myndigheter beslutter å gi reisende karantene/reiseforbud, har vi i Europeiske Reiseforsikring valgt å refundere eventuelle ekstrautgifter til hotellovernatting i inntil 14 dager. Vel og merke for områder UD ikke fraråder å reise til, som per nå kun er Kina, sier Handeland.

– Vi følgerhele tiden situasjonen nøye og gjør det vi kan for å hjelpe våre kunder som er på reise, fortsetter han.

Europeiske Reiseforsikring støtter seg på UDs reiseråd. Derfor dekkes kun avbestillinger til områder de fraråder nordmenn å reise til som følge av utbruddet.

Les også:  LESERINNLEGG: Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

– Foreløpig gjelder dette kun Kina (inkludert Macau og Hong Kong). Skulle dette etter hvert omfatte flere land eller områder, følger vi det, sier Handeland.

– Per nå dekker vi avbestillinger til Kina som blir foretatt til og med 2. mars 2020. Men vi følger situasjonen rundt Korona svært nøye og vil gjøre fortløpende vurderinger i tiden fremover, avslutter Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.