Nye regler når 350 kroners-grensen avvikles 1. april

posten pakker butikk

Når mva-fritaket, den såkalte 350 kroners- grensen, fjernes 1. april opphører også Postens tollbehandling og fortollingsgebyr på varer kjøpt på nettet fra utlandet.

Fra 1. april 2020 har myndighetene bestemt at norske og internasjonale nettbutikker skal ilegge merverdiavgift på varene ved bestilling og ta i bruk et nytt internasjonalt mva-register, VOEC. Den nye ordningen skal sikre at merverdiavgiften på handelsvarer under 3000 kroner blir betalt i nettbutikken. På den måten unngår man tollbehandling når varene ankommer Norge – og Postens tollbehandlingsgebyr forsvinner. Det er bestemt at det i en midlertidig periode etter 1. april blir en overgangsordning for å lette implementeringen av den nye ordningen.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Når mva-fritaket på 350-kroner avvikles 1. april vil også Postens fortollingsgebyr bortfalle for varer som kommer inn under den nye ordningen. Det betyr at pakker som handles hos utenlandske nettbutikker vil gå rett gjennom hos Posten og ut til mottaker, uten tollbehandling og fortollingsgebyr. Nordmenn handler stadig mer på nettet og i fjor opplevde Posten at e-handelen økte med 18 prosent. Den nye ordningen bidrar til å gjøre netthandelen enda mer sømløs, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten Norge.

Les også:  1 av 4 har ikke råd til oppgraderinger hjemme

Det er Finansdepartementet som har fastsatt de nye reglene etter at Stortinget i fjor vedtok å fjerne 350 kroners-grensen. Disse innebærer at nettbutikkene må registrere seg i VOEC-registrert. Når dette er på plass vil utenlandske nettbutikker innkreve merverdiavgift og innbetale dette direkte til norske myndigheter. 

Det vil være ordinær tollbehandling og fortollingsgebyr på 299 kroner på alle varer med en verdi over 3000 kroner og på import av næringsmidler, særavgiftspliktige varer eller restriksjonsbelagte varer. 

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Ved nyttår ble mva-fritaket for næringsmidler avviklet. Næringsmidler som importeres til Norge må gjennom ordinær fortolling på 299 kroner, uansett varens innkjøpspris.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.