Oppskrift: Iskrem toppet med sprø Prosciutto di Parma

lynx

Sommeren har kommet og det betyr at det er tid for iskrem. Her er en deilig oppskrift på iskrem med Prosciutto di Parma skinke, som gir en nydelig kombinasjon av søtt og salt.

Ingredienser (4-6 porsjoner):

5 dl kremfløte

5 dl helmelk

1 vaniljestang, delt i to på langs

200 g sukker

6 eggeplommer

2 gelatinplater

4 skiver Prosciutto di Parma

2 ss revet hvit sjokolade

8 friske jordbær, i skiver

1 ss finhakket mynte

Fremgangsmåte:

  • Kok opp fløte, melk og vaniljestang i en kjele. Ta kjelen av varmen når den har kokt opp.
  • Pisk sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
  • Legg skivene med Prosciutto di Parma på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.
  • Tilsett den varme melkeblandingen til eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, har du blandingen tilbake i kjelen. 
  • Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til 85 grader. Pass på at du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott. Med en gang den når 85 grader tar du kjelen av varmen og siler alt tilbake i bollen gjennom et dørslag.
  • Klem vannet ut av gelatinen og vend den inn i den varme issmeten. 
  • Avkjøl issmeten. 
  • Kjør isen i en ismaskin til den begynner å bli fast. Ha i sprøstekt, finhakket Prosciutto di Parma, og kjør til isen er ferdig. 
  • Server umiddelbart eller ha isen over i en beholder som du setter i fryseren.
  • Topp isen med revet hvit sjokolade, jordbær og mynte før servering. 
Les også:  Ny undersøkelse: Mange single velger å ikke drikke på den første daten

Tips: Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du issmeten i en beholder som du setter i fryseren. Ta beholderen ut av fryseren og rør godt hver halvtime før du setter den tilbake i fryseren. Fortsett til isen er frossen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.