Ny tannklinikk åpnet på Røst

nfk

Den nye tannklinikken er lokalisert i det nye oppvekstsenteret på Røst, sammen med skole, barnehage og bibliotek. Nå er tannklinikken offisielt åpnet.

Klinikken er veldig arealeffektiv, siden det blir sambruk med andre funksjoner. Fylkesråd Christian Torset åpnet klinikken, og er imponert over hvordan man klarer å tenke nytt og i samboerskap med andre offentlige tjenester.

– Venterommet er for eksempel i bibliotekområdet. Dette har blitt en både funksjonell og fin klinikk som vil komme Røstværingene til gode i mange år, fastslår fylkesråd Christian Torset.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Klinikken er bemannet om lag hver 4. uke, og har rundt 175 aktive pasienter som bruker klinikken.

– Omtrent en tredel av våre pasienter er voksne betalende pasienter. Resten er pasienter som inngår i den offentlige tannhelsetjenesten, barn og eldre i institusjoner, forklarer klinikkleder Maren Wold Rishaug.

Grunnet små barnekull varierer tannhelsedataene mye fra år til år. Men over tid har utviklingen absolutt gått riktig vei.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Tannhelsen blant barn og unge blir bedre og bedre, også her på røst. Og det er så absolutt ikke noen ulempe at vi har nye, trivelige lokaler vi kan ta imot pasientene, underbygger Rishaug.

Nordland fylkeskommune har tannhelse som en viktig del av sine offentlige tjenester. Årlig bruker man vel 300 millioner kroner på nordlendingenes tenner.

– God tannhelse er et viktig helsearbeid. Da er det svært hyggelig å kunne åpne en tidsriktig og moderne tannklinikk for alle på Røst, avslutter fylkesråd Christian Torset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.