To nye aromatiske viner fra California

adorada

Fetzer Vineyards fra California introduserer to nye viner denne våren: Adorada Eau de California Rosé og Adorada Eau de California Pinot Gris.

Et ønske om å lage utpregede aromatiske og annerledes viner fikk den unge californiske vinmakeren Margaret Leonardi til å hente inspirasjon fra parfymeverden og utforske de stemningsfulle florale aromaene man finner i enkelte druetyper.

Vinene er laget av nøye utvalgte druer som har et forførende aromatisk blomsterpreg. Flaskene er drapert med et tynt lag av voks som minner om eksklusive parfymeflakonger. Adorada Pinot Gris og Adorada Rosé finner du ikke i parfymeriet, men i Vinmonopolets butikker.

Les også:  Mo i Rana-produsent lanserer nytt mattesamarbeid på Manhattan

Aromaens kraft
For bedømming av vin, er nesen av stor betydning. Aromaer beveger seg direkte inn i hjernen når vi lukter, og kan skape en flom av minner, stemninger og assosiasjoner.

En duft tar oss ofte med til fjerne steder og tider. Disse vinene tilbyr den eventyrlystne en uventet og sanselig aromatisk opplevelse!

Går nye veier
Vinmaker Margaret Lenoardi brukte sin erfaring fra den kulinariske verden da hun skulle skape disse aromatiske vinene. Den ivrige hobbykokken vokste opp i en stor familie med sterk forankring i mat- og vintradisjoner. Hun lærte tidlig å eksperimentere med smaker, teksturer og aromaer på kjøkkenet, en lidenskap hun i dag bruker når hun lager Eau de California-vinene.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

– Tenk på hvordan en parfymemaker blander essensielle oljer for å skape en helt unik duft. Å lage vin handler om mye av det samme, ved at jeg samler forskjellige aromaer og smaker fra druene for å skape en spesiell opplevelse i glasset. Det er givende å se for seg en bestemt sanseopplevelse og å utforske ulike varianter av en drue, litt som en kokk eksperimenterer med sin krydderhylle, sier hun.

Les også:  Hvordan velge riktig ladekabel for Nissan Leaf

Margaret har sin utdannelse innen vindyrking fra California Polytechnic State University og utfordrer konvensjonell vinproduksjon med helt nye, særpregede viner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.