Ny bok: Nordnorske gullkorn fra damemunn

bok i nord

Nordlendinger har ord på seg for å være særdeles snakkesalig. Ikke nok med det, språket skal visstnok også være til dels «friskt» i formen.

Statistikken – å ja da, man har faktisk laga en statistikk over dette også – viser at kvinner bruker om lag 20 000 ord i løpet av en dag. Mens menn på sin side gjør seg forstått gjennom et vokalforbruk på rundt 7000 ord per dag…

Les også:  Varsler kontroll av vinterfiske i Nordland

Det denne boka handler om, er nordnorske kvinners treffsikre replikker – gjennom både latter og tårer, visdom og galskap. Og det over en lang tidsepoke.

– Som du skjønner, når jeg har samla inn gullkorn til denne boka, har jeg hatt svært mye å ta av. For det er det de er, gullkorn. Alt sammen fra nordnorske kvinners lepper – uttalt i både sorg og sinne, glede og hengivenhet, ettertenksomhet og… reinhekla faenskap, sier forfatter Ronny Trælvik.

Les også:  Ny bok: Matoma – aldri god nok

Til sammen er det over 200 gullkorn fra nordnorske kvinner i alle aldre. Et herlig utvalg av humørfylte replikker, ispedd visdom, alvor og nordnorsk friskhet! Ei bok du kan ta fram i lystige lag, og alle andre lag – eller bare kose deg med alene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.