Norske næringslivstopper ser store muligheter i India

mumbai

Over 140 representanter fra norsk næringsliv deltar på delegasjonen i forbindelse med statsminister Erna Solbergs offisielle besøk til India neste uke.

– India er et viktig land for oss, både land til land, gjennom næringsutvikling og muligheter for bedrifter, men også som et utenrikspolitisk samarbeidsland, sier statsminister Erna Solberg.

Næringslivsprogrammet i New Delhi, med tittelen Indian – Norwegian solutions for sustainablegrowth, tar for seg muligheter innen olje og gass, marin, energi, havvind og maritimt, samt IKT og forsvar.

– India er en viktig handelspartner for Norge, og med tanke på den indiske økonomien antas å bli verdens tredje største innen 2030 så vil landet bli stadig viktigere. Det er avgjørende at norske selskaper er på ballen allerede nå, sier Inger Solberg, bærekraftsdirektør i Innovasjon Norge og leder av næringslivsdelegasjonen.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Over 140 norske næringslivsaktører reiser sammen med Innovasjon Norge og Nærings- og fiskeridepartementet, og er en del av statsminister Erna Solbergs offisielle besøk til India. I tillegg til statsministeren deltar statssekretærer fra flere departementer.

India – et land med store muligheter
India er verdens raskest økende økonomi, og er ledende innen teknologi og en global hub for entreprenører.

– Men de har store utfordringer med forurensing, klimaendringer og en stadig økende befolkning. Regjeringen tar nå store initiativer for å gjøre noe med situasjonen, og Norge kan bidra til å løse flere av utfordringene, sier Inger Solberg.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

13 avtaler skal signeres
Det er i dag rundt 150 norske selskaper tilstede i India, og mellom 10 og 15 norskeide fabrikker. -Tradisjonelt har norske selskaper vært involvert i shipping, olje og gass, og maritime industrier. Det vil fortsatt være viktig, men vi ser stadig økende interesse innen områder som fornybar energi, grønn shipping med LNG og andre drivstoff som elektrisitet, bioenergi og hydrogen, akvakultur, IKT, helse, og forsvar, sier Helge Tryti, Innovasjon Norges direktør i India.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

I løpet av besøket skal indiske og norske parter signere 13 avtaler. -Vi håper at disse avtalene vil bidra til sterkere samarbeid mellom India og Norge. Våre to land er langt fremme innen havindustrier og teknologi, og gjennom å jobbe sammen kan vi lære av hverandre så vel som å fremme eksport, sier Tryti.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.