Konica Minolta: IT trender for 2019

apple mac virus

I år vil vi se en sterkere implementering av teknologier med hensikt å automatisere for å avlaste og styrke IT-avdelinger, og hjelpe dem med å møte sikkerhets utfordringer. I følge Konica Minoltas bransjeeksperter vil 2019 også legge grunnlaget for betydelige tilpasninger av teknologier som for eksempel 5G og blockchain:

1. Økning av IoT og edge computing

Tingens internett (IoT) fortsetter å øke. I kjølevannet er «edge computing» spådd en voksende trend. Dette er et teknologiskifte som nå er underveis, og som har et potensial til drastisk å forandre måten data oppstår og blir prosessert på. Begrepet «edge computing» impliserer at prosesseringen skjer i utkanten av infrastrukturen, der dataene oppstår, i stedet for at de sendes den lange veien til datasentre eller til skyer for å behandles der. I følge Computerworld UK markerer edge computing et steg videre fra det som tradisjonelt blir oppfattet som skyen. Gartner venter at hele 50 prosent av alle data som blir generert på enterprise-nivå i 2022 vil være produsert og prosessert utenfor det tradisjonelle datasenteret eller en sky. Edge computing gir den nødvendige datakraften til enheter som de intelligente overvåkningskameraer fra Konica Minoltas Mobotix-løsninger, hvor nødvendig data er prosessert nær IoT løsningen og forblir lokalt. Uansett hvor data er lagret og hvor det er tilgang, må opplevelsen være sømløs, umiddelbar og sikker.

2. Mangel på faglig arbeidskraft endrer IT

Spesielt små – og mellomstore bedrifter vil kjenne på manglende IT-faglig personell i 2019. I Tyskland er 39 600 IT-jobber ledige og i mange europeiske land er i samme situasjon. Samlet sett vil mangelen på faglært arbeid kunne gi rundt en million ledige IT-stillinger i Europa innen 2020. Dette skjer etter mange år med stagnasjon i antall IT kandidater og økende etterspørsel etter fagfolk. Konica Minoltas IT-ekspert, Thomas Grønlie, tror at de dominerende IT-stillingene i små- og mellomstore bedrifter vil være stillinger med kreative oppgaver eller et stort samordningsansvar:

Les også:  Hvordan velge et trygt og pålitelig nettcasino i Norge i 2024?

– IT-personell i disse selskapene vil kunne fokusere på mer krevende prosjekter med betydelig forretningsmessig innvirkning. De mer repeterende oppgavene til den tradisjonelle IT-administratoren vil bli automatisert, eller outsourcet. I tillegg vil IT-løsninger og plattformer som Konica Minoltas Workplace Hub muliggjøre høye nivåer av automatisering, noe som sørger for at de tradisjonelle IT-oppgavene blir foreldet.

3. Sikkerhet: Sentralisering av sikkerhet

Industrispionasje er en voksende bekymring hos selskaper i alle størrelser og et høyaktuelt tema. Potensielle sårbarheter økes når intelligente IoT- enheter finner veien inn til kontoret. Økningen av mulige trusler skaper problemer. Man innhenter løsninger fra en rekke uavhengige leverandører. I beste fall er dette ganske enkelt ueffektivt, i verste fall er det en trussel mot sikkerheten. Som et resultat forventes IT-sikkerhet i 2019 å se en økning i sentraliserte løsninger, som synkroniserer sikkerhet – ideelt sett styrt via ett sikkerhetsdashboard. Dette er en tilnærming som eksperter fra Konica Minolta anbefaler og implementerer for sine kunder.

4. VoIP baner vei

VoIP eller voice over IP er en metode for å bygge opp telefonsamtaler over internett istedenfor det tradisjonelle telefonnettet. VoIP er ikke en ny teknologi i seg selv, men skiftet fra etablerte standard ISDN-tjeneste til VoIP er i stor fremgang. Dette skiftet kan være den sanne integreringen av kommunikasjon og arbeidsredskaper.

Les også:  Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

5. BYOX på dagsorden

I forbindelse med innføringen av den europeiske personvernforordningen (GDPR) i 2018, vil BYOD (bring your own device), samt bruk av egne apper (BYOA), – igjen finne seg på dagsordenen til mange bedrifter i 2019. Ansatte forventer smart og enkle kommunikasjon uavhengig av hvilken enhet de bruker. BYOD gjør det mulig for ansatte å jobbe med enhetene de allerede er kjent og dermed mest produktive med. BYOA gjør det mulig for ansatte å bruke sine favoritt apper på arbeidsplassen. Gjennom «appifiseringen» vil brukerne ikke bare forvente applikasjoner for alt, de vil også kreve sømløs nettverkstilgang. Som en følge av den personlige skyen, kan vi forvente bølge av krav til infrastrukturen. Det handler om BYOX, der X viser til hvilken som helst applikasjon over hvilket som helst nettverk.

I følge Konica Minoltas IT-eksperter vil bedrifter som klarer å bygge moderne og sømløse arkitekturer oppleve økt produktivitet de nærmeste årene. Konica Minolta jobber med å skape løsninger med dagens brukeres krav og arbeidsprosesser i tankene. Selskapet lager derfor produkter og løsninger på en måte som sikrer at de kan brukes med et bredt spekter av enheter.

6. 5G pusher AR-teknologien fremover

Mange tror 5G skal gi oss bedre mobiltelefoni, men det er ikke høydepunktet. Den store endringen vil være støtte for nye frekvensbånd og høyere hastighet på det mobile bredbåndet. Dette er først og fremst en teknologi som er rettet mot behovene som kommer når visjonene rundt IoT virkeliggjøres i stor skala og milliarder av dingser skal kommunisere med apper og nettskyer. 5G skal kunne håndtere en million oppkoblede dingser per km2, mens 4G kanskje kan presses til en tiendedel (kilde Teknisk ukeblad).

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

5G har et stort utviklingspotensiale for forretningsmessige IT-løsninger, og vil ta form i de neste årene. Et eksempel er AR-teknologien. På grunn av de enorme datamengdene virtual reality-utstyr krever, tror mange at 5G vil kunne få frem teknologiens fulle potensiale. Det samme gjelder såkalt «augmented reality», altså utvidet virkelighet.

7. Blockchain kutter ned mellomledd

Ingen trendutsikt for IT i 2019 har råd til å se bort fra blockchain-teknologien. Blockchain eller blokkjeder, er en banebrytende teknologi som har tiltrukket seg mye oppmerksomhet de seneste årene. Enkelt forklart er Blockchain en desentralisert, delt database som distribuerer og lagrer data på et nettverk bestående av millioner av datamaskiner, kalt noder. Bedrifter iler innenfor så å si alle verdens industrier for å finne løsninger på eksisterende tjenestetilbud som kan integreres med blokkjeden. Entusiastene er bombesikre på at dette er fremtidens teknologi; at vi vil basere store deler av samfunnet vårt på blokkjede i tiden som kommer.

Blockchain er altså en alternativ, og trolig også sikrere, måte å lagre informasjon på, men hvordan kan dette påvirke ditt selskap og din arbeidshverdag? Hovedstikkordet er effektivitet. Krypterte blokkjeder åpner for at parter kan utføre sikre overføringer direkte mellom hverandre – uten innblanding fra en tredjepart, som for eksempel behovet for kundebehandling, administrasjon, regnskap og revisjon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.