Norgesferie: Noen reiseråd hvis du skal nordover i sommer

statens vegvesen

Også 2021 blir en sommer der nordmenn i stor grad ferierer i eget land. Statens vegvesen opplevde i 2020 stor økning i trafikken på sine fire ferjesamband i Nord-Norge:

Bodø – Røst – Værøy – Moskenes, Bognes – Lødingen, Bognes – Skarberget og Drag – Kjøpsvik.

Alle ligger i Nordland fylke, og er sentrale for reiser i landsdelen, uansett om man skal til Lofoten, Vesterålen eller videre nordover.

Les også:  LESERINNLEGG: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

Med bakgrunn i erfaringene fra i fjor har Statens vegvesen iverksatt noen tiltak for at årets norgesferie skal bli en positiv opplevelse med mindre kø for de som reiser nordover med ferje.

På Bodø – Moskenes er perioden med fire fartøy utvidet, og større ferje er satt inn på Bognes – Skarberget. På noen av sambandene kan det kjøres ekstraturer utenom ruteplan, ved behov.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Det vil være redusert antall passasjerer på Bodø – Røst – Værøy – Moskenes og Bognes – Lødingen, for å kunne opprettholde noe større avstand mellom reisende. Det vil likevel være vanskelig å holde en meters avstand under hele reisen, spesielt ved på- og avstigning. Bruk av munnbind er derfor anbefalt!

– Som eier av riksvegferjestrekningene er Statens vegvesen selvsagt glade for at ekstra mange vil benytte disse sambandene. Vi vil gjøre alt vi kan for at de reisende skal få en så god opplevelse som mulig, sier rådgiver Kristin Sortland på ferjeavdelingen i Statens vegvesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.