Norges største julekanal Julekanalen P7 Klem på lufta igjen!

julekanalen

Mer enn 2,7 millioner nordmenn hørte på Julekanalen P7 Klem i fjor, noe som gjør den til landets desidert største julekanal. 1. november er kanalen endelig på lufta igjen!

Dette er 14. året på rad at P4-kanalen P7 Klem tar på seg nisselua og blir en kanal som kun spiller deilig julemusikk i hele førjulstiden.

– Lytterne har gang på gang kommet til oss og fortalt om hvordan Julekanalen P7 Klem er blitt en del av juleforberedelsene deres, og for mange har kanalen blitt en del av de faste tradisjonene sier programredaktør i P4, Anders Opsahl.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Julekanalen P7 Klem har opplevd stadig stigende popularitet, og antall lyttere har økt hvert år siden lanseringen i 2006. Kanalen er den desidert største av alle landets julekanaler i hele førjulstiden, og i de siste dagene før jul i fjor hadde Julekanalen P7 Klem så mange lyttere at den var største av samtlige kommersielle radiokanaler her i landet. På julaften var det godt over en halv million lyttere, noe som gjorde at kanalen hadde en markedsandel på hele 18,6%.

– Vi kan takke våre lyttere for at Julekanalen P7 Klem har blitt så populær, og det er lytterne som har fortalt oss hvilke julefavoritter de helst vil høre, sier Anders Opsahl. Musikken spenner derfor fra den folkekjære norske julemusikken fra artister som Kurt Nilsen, Maria Mena, Sissel Kyrkjebø og Alf Prøysen, til de store og kjente internasjonale klassikerne.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Det er lytterne selv som bestemmer hvilken julesang som skal spilles aller først når Julekanalen P7 Klem åpner kl. 09.00 fredag 1. november. I avstemningen som foregår på Facebook står slaget mellom Maria Menas «Home for Christmas”, Whams “Last Christmas”, Maria Careys «All I Want For Christmas» og Kurt Nilsens “Himmel på jord». 

Statsminister Erna Solberg var gjesteprogramleder på Julekanalen P7 Klem i fjor, og det blir gjenhør med både hennes julefavoritter samt favorittene til blant andre Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen og Odd Nordstoga. I tillegg blir det egen sending med julefavorittene til radarparet Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm.

Les også:  Lille Venn ute med låta "Just Like Me!!"

Julekanalen P7 Klem har sin helt egne julesang, «Julestemningen (Barnelatter, vintersne)», og sangen har nå så mye som 250 000 avspillinger på You Tube og Spotify.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.