Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

nrk

På nyåret skal Marion Ravn og Fredrik Solvang være programledere for Melodi Grand Prix 2024.

Nyheten ble offentliggjort direkte i Debatten-sendingen torsdag kveld. Fredrik Solvang ser frem til en litt annerledes arbeidshverdag fremover. 

– Jeg gleder meg veldig. Jeg tar det som en stor utfordring å lede NRKs største underholdningsprogram. Det er langt unna det jeg ellers driver med, så jeg går til oppgaven med nysgjerrighet og ydmykhet. Jeg har aldri gjort noe lignende før, sier Solvang.  

Artist og Maskorama-detektiv Marion Ravn er også nykommer i denne sammenheng. Hun gleder seg stort til å være tett på Norges største musikkshow.  

– Det var en stor ære å bli spurt. Dette er jo noe av det største man kan være med på. Jeg tror dette kommer til å bli utrolig gøy, og håper at jeg kan bruke min lange fartstid i bransjen til å være en støtte for artistene. Jeg ønsker å gjøre dem trygge både foran og bak scenen, sier Ravn.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

MGP-redaksjonen er svært fornøyde med de to som skal lede den kommende sesongen. 

– Dette er en spinnvill programlederduo. Jeg vil tro at mange blir overrasket over denne kombinasjonen. Marion har vist at hun har en x-faktor på skjermen gjennom mange sesonger av Maskorama, i tillegg til å elske musikk og være en av våre dyktigste artister. Hun vil komme helt til sin rett i Melodi Grand Prix, sier Mads Tørklep, prosjektleder for MGP.  

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

At Solvang bytter ut tøffe debatter med et musikkshow er nok noe mer overraskende. 

– Gjennom mange år i Debatten har Fredrik blitt en av landets mest folkekjære og rutinerte programledere. Det kan godt være at noen setter kaffen i halsen når de hører at han tar steget inn i Norges største underholdningsshow, men jeg er overbevist om at Fredrik kommer til å takle det fint. Han elsker MGP og kommer til å elske å være en del av glam og showbiz, sier Tørklep.  

I tillegg til de nevnte programlederne vil også Markus Neby bli å se på skjermen. Han vil fungere som utegående reporter.

Debatten vil fortsette med sendinger tirsdager og torsdager rett over nyttår, selv om Solvang er opptatt med Melodi Grand Prix. Sesongpremieren er torsdag 4. januar.  

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

– Det blir selvsagt Debatten-sendinger også i Fredriks fravær. Vi setter på to av våre beste og mest erfarne programledere, nemlig Nina Owing og Atle Bjurstrøm, som vil veksle på å lede sendingene. Debatten er i de beste hender. Fredrik vil være på plass igjen i Debatten-studioet når MGP-jobben er unnagjort i første halvdel av februar, sier Knut Magnus Berge, nyhetsredaktør i NRK.

Den første av tre delfinaler i Melodi Grand Prix 2024 går av stabelen lørdag 13. januar i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Vinneren kåres i den store finalen i Trondheim Spektrum lørdag 3. februar.  

Samtlige 18 artister blir lansert fredag 5. januar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.