Nordmenn kårer TV 2 til den beste fotballkanalen

fotball kunstgress

TV 2 knuser konkurrentene når nordmenn blir spurt om hvilken kanal som har de beste fotballsendingene. Øyvind Alsaker kåres til den mest populære fotballkommentatoren.

I en landsrepresentativ meningsmåling om Eliteserien, som analysebyrået Opinion har gjennomført for Unibet, svarer 40 prosent av de spurte at TV2 har de beste fotballsendingene. 

– TV2 er nordmenns favorittkanal for fotball med svært god margin, forteller PR Manager for Unibet Norge, Steffen Løvholen.

– Fire av ti foretrekker TV 2, noe som gjør dem mer populære enn NRK, Viasat og Eurosport til sammen. TV 2 er faktisk er nesten dobbelt så populære som NRK, og ned til Discovery og Eurosport er forskjellen enorm, forklarer Løvholen.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

I følge undersøkelsen kan mye av forskjellen i popularitet begrunnes med kommentatorene, der TV 2 dominerer på alle fronter.

– Nordmenn utroper Øyvind Alsaker til den suverent mest populære kommentatoren, og han er fire ganger mer populær enn Viasats Roar Stokke på andreplass. Blant ekspertkommentatorene er det ganske jevnt mellom Erik Torstvedt på førsteplass og Egil «Drillo» Olsen på andreplass, men blant «topp fem» på rankingen er hele fire ekspertkommentatorer fra TV 2. Det er nærliggende å tro at mye av årsaken til kanalens popularitet ligger i deres dyktige og populære stall av kommentatorer, sier SteffenLøvholen.

Les også:  Krimekspert Olav Rønneberg til "Åsted Norge"

Resultater, Unibets Eliteserie-undersøkelse

Beste fotballkanal

TV2 – 41%

NRK – 24%

Eurosport/Discovery – 7%

Viasat – 6%

Beste hovedkommentator:

Øyvind Alsaker (TV2) – 25%

Roar Stokke (Viasat) – 6%

Kasper Vikestad (TV2) – 6%

Olav Traaen (NRK) – 5%

Christian Nilsen (NRK) – 4%

Kenneth Fredheim (Eurosport/Discovery) – 3%

Marius Skjelbæk (TV2) – 3%

Beste ekspertkommentator:

Erik Thorstvedt (TV2) – 21%

Les også:  TV 2 Play sender resten av fotball-EM i HDR-kvalitet

Egil ”Drillo” Olsen (NRK) – 19%

Jesper Mathiesen (TV2) – 10%

Brede Hangeland (TV2) – 10%

Petter Myhre (TV2) – 8%

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.