Nordisk bibelmuseum feirer ett år

kirke bibel

Nordisk bibelmuseum i Oslo har i det første året vist fram sin samling av kulturskatter til over 2400 besøkende. Målet er å doble antallet neste år.

– Interessen for museet har vært stor, både blant besøkende og i mediene. Museet skal være for alle. Vi har aktiviteter for barn og voksne. Framover jobber vi for å få flere turister til å komme og se utstillingene våre, sier daglig leder Rune Arnhoff i Nordisk bibelmuseum.

Museet har etablert et samarbeid med Visit Oslo og håper å trekke spesielt cruise-turistene opp fra kaia og inn i lokalene i Kvadraturen.

– Vi legger til rette for at museet skal bli tilgjengelig for flere nasjoner, og oversetter alle tekster til engelsk, tysk og spansk. Vi har rom for mange flere besøkende som er nysgjerrige på bibelens og bokens historie, sier Arnhoff.

Les også:  Filmen "Snøsøsteren" kommer på Netflix

Nordisk bibelmuseum er det første av sitt slag i Norden. Lokalene på over 300 kvadratmeter viser et mangfold av bibler i forskjellige størrelser, former og farger fra alle de nordiske landene. De eldste bibelsidene i museet er fra 1200-tallet.

I løpet av året som har gått har det blitt holdt flere foredrag og arrangert fire temautstillinger på museet.

– Foredraget om hvordan arkeologien har bekreftet eksistensen av bibelske personer slo aller best an. Da hadde vi fullt hus med over 100 til stedet, sier Arnhoff.

Les også:  Harry Hole på Netflix: Stjernespekket rolleliste

Temautstillingene har blant annet handlet om polyglottbibler, de eldste bibler og samiske bibler.

– I fremtiden vil vi finne nye spennende temaer for utstillinger og holde flere foredrag, sier Arnhoff.

Det siste tilskuddet til museet er at de besøkende kan ikle seg munkedrakter i en egen skrivestue. Skrivestuen er en kopi av de skrivestuene man arbeidet i på 1200- og 1300-tallet.

– Vi ønsker at museet skal være interaktivt. De besøkende blir tatt med på en tidsreise og kan leve seg tilbake til den gangen man skrev bibeltekster for hånd på skinn eller pergamenter, sier han.

Les også:  MUSIKK: Albumet "Halloween Nightmare" sluppet

Arnhoff kan fortelle at skrivestuen er et populært sted for fotografering og selvfies.

Over 40 frivillige personer jobber på Bibelmuseet.

– Noen studerer og ønsker å få jobberfaring på CV-en, andre har mye jobberfaring, men synes det er spennende å jobbe for museet. Variasjonen er med på å gjøre museet innovativt og sørger for at vi er under konstant utvikling, sier han.

– De besøkende spenner fra folk som er genuint interessert i bibel- og religionshistorie, til kunstinteresserte og andre som bare stikker innom fordi de er nysgjerrige, forteller Arnhoff.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.