Gunnar Grytås aktuell med «Malmtunge spor – Historia om Ofotbanen»

ofotbanen

Gunnar Grytås er forfattar og journalist og har gitt ut flere bøker, som blant annet historien om Norges Råfisklag i 2013. I 2014 gav Grytås ut den kritikarroste boka «Kvotebaronar. Privat rikdom – utarma fiskevær», og nå er han igjen aktuell med ny bok.

For over 140 år sidan ble det avgjort at det skulle bygges jernbane frå kyst til kyst mellom Nord-Sverige og Nord-Norge. Den 475 kilometer lange linja skulle frakte jernmalm fra gruvene i Norrbotten til ei isfri havn i Narvik.

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

Historien om Ofotbanen er en uvanleg spennende industrihistorie fra en arktisk utkant av verden. Ofotbanen har vært avgjørende for utviklingen på Nordkalotten. Uten Ofotbanen ville arbeidslivet, politikken og kulturen vært helt annerledes.

Gunnar Grytås (f. 1949) sin nye bok «Malmtunge spor – Historia om Ofotbanen» er med andre ord spennende lesning, og blir sikkert å finne under flere juletrær.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.