Nord universitet: 9 av 10 studenter går rett til relevant jobb

nord universitet

De fleste studenter som nærmer seg slutten av studietiden er spente på hvordan det blir å finne seg jobb. Resultatene fra Kandidatundersøkelsen viser at Nord-studenter ikke trenger å gruble på dét særlig lenge.

Ferske tall viser nemlig at Nord-studenter raskt finner seg jobb etter endt utdanning. Over 9 av 10 har fått sin først jobb innen et halvt år. I tillegg svarer nesten 9 av 10 at de opplever at utdanningen deres er relevant i jobben de har.

De som har utdannet seg om trafikklærere og sykepleiere, opplever størst etterspørsel etter sin utdanning på arbeidsmarkedet. 

Det er resultater studiekameratene Christian Dørum Moen (27), Snorre Salberg (27), Magnus Furuseth Laugstug (27) og Robin Aspaas (24) kjenner seg igjen i. Samtlige går rett ut i jobb som sykepleier etter avsluttet utdanning nå i vår.  

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

– Jeg begynte først i praksis på sykehuset, før jeg fikk tilbud om helgevakt og nå skal jeg rett ut i sommerjobb, forklarer Moen.

Fellesnevneren for mange er at praksisplassene knyttet til utdanningen har gitt jobber som venter på dem etter endt utdanning. 

– Jeg tror ikke jeg vet om noen fra kullet som ikke har fått jobb, skyter Salberg inn. 

– Ja, i alle fall har alle sommerjobb. Ikke alle er fulltidsstillinger, men veldig mange har også fått flere tilbud, så vi har hatt litt å velge i, sier Laugstug. 

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

– Hva vil dere si til ungdom som vurderer en sykepleierutdanning ved Nord universitet? 

– Kjør på! Å være sykepleier er utrolig givende. Du får møte mange mennesker, og for meg er det veldig viktig å få se resultatet når du har hatt omsorg for noen over tid, sier Moen.

Kandidatundersøkelsen viser også at studentene jevnt over er fornøyde med sitt utdanningsvalg. Nesten 8 av 10 kandidater er fornøyde med utdanningen sin, og omtrent 7 av 10 ville valgt den samme utdanningen igjen. Det er masterstudenter som gir den beste vurderingen av sitt studium.  

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

I tillegg viser undersøkelsen at Nord-studenter forblir i regionen når utdanningen er over. 7 av 10 kandidater bodde i Trøndelag eller Nordland på søknadstidspunktet, og bor der fremdeles i dag. 

– Kandidatundersøkelsen viser at våre studier er relevante, at de bidrar med kompetente folk i regionene og at studentene er godt fornøyde med studiene. Dette jobber vi for hver dag, og det er godt å se at vi lykkes, sier rektor Hanne Solheim Hansen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.