NITO frykter en akutt krise i verftsindustrien

nito

– Vi trenger flere tiltak som får opp aktiviteten umiddelbart, sier Trond Markussen, president i NITO.

– En rekke gode tiltak fra regjeringen i dagens pakke, men jeg er redd det ikke sikrer arbeidsplasser på kort sikt. Vi trenger flere tiltak som får opp aktiviteten umiddelbart i verftsindustrien. Vi får meldinger fra tillitsvalgte, blant annet i Kongsberg Maritim, som frykter at hundrevis av arbeidsplasser snart kan gå tapt hvis de ikke får flere oppdrag, sier Trond Markussen, president i NITO. 

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

Norske verft bidrar til mange arbeidsplasser. I tillegg har næringen store ringvirkninger til norske maritime utstyrs- og tjenesteprodusenter i utvikling og bygging av noen av verdens mest avanserte skip. Det er viktig at denne kompetansen beholdes.    

NITO mener staten må bidra gjennom å:

  • Forsere vedlikehold av statlige skip, med krav om grønne løsninger  
  • Forsere nye statlige skip som staten allerede har planer om å bygge. Det gjelder blant annet til «Vanguard», som er et tilnærmet gryteklart konsept for mineoppdrag for sjøforsvaret og to nye forskningsfartøy inkl. tilleggskapasiteter for havforskningen.   
  • Utvikle et hjemmemarked for flytende havvind gjennom en statlig finansieringsmekanisme, og øke bevilgningene gjennom Norges Forskningsråd til forskning og utvikling på havvind.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.