Nei til barnehijab i barnehagen

islam jente

I Norge har vi religionsfrihet, retten til å velge religion, spørmålet er om foreldre har rett til å påføre barn noe de ikke selv kan si nei til? Det jeg tenker på da er barnehijaben.

I Norge er det skremmende å se at barn helt ned til 5-års alderen er påført hijab, noe som jeg mener er skadelig for barns utvikling, det er også seksualisering av små barn.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Dette er indiktonering av religion på barn som ikke vet sitt eget beste, men som blir undertrykt allerede fra barndomsalder.

Jeg foreslår derfor barnehijabnekt i barnehagen, dette fordi også andre barn som går i barnehagen skal slippe å forholde seg til barn påført hijab, og de ansatte skal også slippe å måtte motta barn med hijab.

Hvis vi skal forebygge tvangsekteskap og ukultur, bør vi begynne med tiltak allerede i barnehagen, og da er det fint og komme med tiltak som nei til barnehijab i barnehagen, dette kan også gjøre barnet sterkere allerede fra barndomsalder samt forebygge undertrykking i lengden.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Dessuten kan hijaben hindre barnet til å bli med på aktiviteter, og det er selvfølelse ikke bra for barnet sitt å føle seg annerledes med å påføre seg hijab i så tidlig alder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Abida Akhtar Nilsen

Norsk-pakistansk forfatter og frihetsforkjemper. Nominert til Plan Norge Jenteprisen 2017. Styremedlem Senter for sekulær integrering.