NAF reagerer på statsbudsjettet: – Dyrere å bruke og kjøpe bil

vinter vei

Økte avgifter på elbil, dyrere bensin og dyrere ladbare hybrider i statsbudsjettet. – Disse avgiftsøkningene må Ap og Sp reversere, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Ingen bilister slipper unna i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2022.  

  • Regjeringen vil at pumpeprisen for bensin øker med 41 øre og 47 øre for diesel.  
  • Alle ladbare hybrider blir dyrere.
  • Trafikkforsikringsavgiften(tidligere årsavgiften) på elbil økes til full sats, dvs. en økning på 876 kroner per år.
  • Fritaket for omregistreringsavgift på elbiler fjernes, den blir opp til 6 681 kroner for de aller nyeste brukte elbilene.
Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

-Dette er pisk til alle de som ennå ikke har skaffet seg elbil, og til de som går og venter på å skaffe seg en brukt elbil, sier Ryste.

– Å hente inn omregistreringsavgift på brukte elbiler vil være en dråpe i statskassa, men vil bety mye for den enkelte som går og teller på knappene om de kan skaffe seg en brukt elbil med dagens fordeler, sier hun.

– Overgangen til elbil vil bremses, samtidig som regjeringen går inn for solide avgiftsøkninger og bompengene vil vokse til nye høyder, sier Ryste.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

– Høyere avgifter på drivstoff slår hardest ut for Distrikts-Norge. I det budsjettet som Sp og Ap skal legge fram må dette rettes opp, slik at økt CO2-avgift ikke rammer de som er avhengig av bilen i dag, men ennå ikke har skaffet seg en elbil, sier Ryste.

Regjeringen vil innføre et krav til at ladbare hybrider skal ha 100 kilometer rekkevidde for å få avgiftsfordeler. Ingen av dagens ladbare hybrider har så lang elektrisk rekkevidde. Samtidig strammer de inn CO2-komponenten i engangsavgiften noe som betyr at det blir dyrere å kjøpe nye bensin- og dieselbiler.  

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Dette er ikke et forslag som tar inn over seg de ulike behovene folk har nå som vi ser starten på slutten for nye fossilbiler. Her må Ap og Sp jobbe for å reversere økningene og sikre en bilavgiftspolitikk som ivaretar hele landet og folk med ulik lommebok, sier Camilla Ryste.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.