– Gratulerer til Natre på Hemnes

nfk

Natre Vinduer AS, avdeling Hemnes, vant den regionale Mangfoldsprisen. Vinneren har ansatte fra 20 forskjellige nasjoner, og juryen roser den for aktivt å skape et inkluderende arbeidsmiljø.  – Dette er strålende nyheter, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Mangfoldsprisen deles ut til virksomheter som har utmerket seg ved fremragende bruk av innvandreres kompetanse. For region Nord- Midt-Norge vant Natre Vinduer AS, avdeling Hemnes, i kategorien mellomstore- og store virksomheter.   

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

 – Natre Vinduer arrangerer sosiale sammenkomster og aktiviteter som også inkluderer innleid arbeidskraft. Alle personalmøter foregår på to språk, norsk og engelsk samtidig som de tilbyr norskkurs på to nivåer for ansatte i arbeidstiden. Det er også lagt til rette for bønn i arbeidstiden. Dette er gode initiativ for et inkluderende arbeidsmiljø, sier juryleder og rådgiver lokal samfunnsutvikling i Nordland fylkeskommune, Britt Kjensli.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

 Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av kompetanse i arbeidslivet. Prisen skal løfte frem suksesshistorier, inspirere arbeidsgivere og skape større bevissthet om verdien av et mangfoldig arbeidsliv. Libe Rieber-Mohn, direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), mener prisen er viktig fordi undersøkelser viser at arbeidsgivere som oftest ser etter folk som passer inn i eksisterende organisasjonskultur og som i stor grad er lik seg selv eller de andre som jobber der.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Det er viktig at arbeidsgivere er seg bevisst på at dyktige ansatte ikke består av én homogen gruppe. Hvis ikke kan norsk arbeidsliv gå glipp av viktige perspektiver og løsninger som gjør oss mindre konkurransedyktige, sier Rieber-Mohn. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.