Nå starter sesongen for steinsprutskader

bil stein vindu

Reparasjon av frontruter etter steinsprut kostet forsikringsselskapene over 1,6 milliarder kroner.

– Våren er høysesong for steinsprut. Når snøen smelter blir småsteiner og annet rask i veibanen virvlet opp, og smeller inn i frontruten, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Flere steder i landet, har det i perioder vært bare veier i februar og mars. Det medfører at sesongen for steinsprutskader har startet tidlig dette året.

I løpet av 2018 måtte 256.000 bileiere innom et verksted for å reparere ruten eller få den skiftet. Forsikringsbransjen betalte ut 4,4 millioner kroner hver eneste dag etter slike skader. 

Les også:  Vant internasjonal pris for digital bolighandel

Hvis du får en rose i frontruten er det viktig å dekke den til raskest mulig med tape. En ubeskyttet sprekk vil bli fylt av skitt, og da kan det være umulig å reparere den. Glassverksteder deler gjerne ut spesielle klistremerker for formålet.

Det er vanskelig å gardere seg mot steinsprut, men noen råd har forsikringsselskapet. 

– Det enkleste rådet er å holde god avstand til bilen foran, men noen garanti mot en liten «rose» i frontruten er det ikke, sier Voll.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Veier som har vært strødd er mer utsatt enn veier som kun har vært saltet.

Kostnadene ved å skifte en rute er store. På bilmodeller med varmetråder i frontvinduet eller andre tekniske innretninger er kostnadene ekstra høye. Derfor er det en stor fordel når kunden velger å reparere ruten, i stedet for å skifte den.

Alle bileiere med delkasko eller kasko får reparert steinsprutskade gratis. Må ruten skiftes er det som regel en egenandel

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.