MUSIKK: Åse Kleveland slipper albumet «På frihjul»

hes

Åse Kleveland er en institusjon og inspirasjon i norsk musikk- og kulturliv, med en evne til å dukke opp i stadig nye formater. Førtifem år etter at hun ga ut sitt seneste soloalbum, lanserer hun et nytt: «På frihjul».

Albumet er laget i tett samarbeid med Halden-bandet The Salmon Smokers, med produsent og multiinstrumentalist Freddy Holm i spissen, som Åse møtte for første gang for tre år siden, da de bergtok et fullsatt Oslo Spektrum med en hyllest til Leonard Cohen.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

«På frihjul» inneholder et bredt spekter av musikk som peker hele veien tilbake til platene som først gjorde Åse kjent på 1960-tallet, via 70-tallets fordomsfrie forhold til sjangre. Så videre frem til et samtidig utrykk som tar opp i seg blues, viser, soul og rock´n´roll.

Åse lå i forkant av den norske visebølgen med svenske, norske og franske viser, men viktigst var bølgen av amerikanske folk- og protestsanger på 60-tallet. Det preget også hennes plateutgivelser og politiske engasjement. Alt sunget med en av norsk musikks udiskutabelt mest distinkte stemmer, en vokal autoritet som når frem til lyttere av mange generasjoner.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.